Jump to content

Bigamija


Petra 66

Preporučene objave

Nisam sigurna dali postoji ovakva tema i dosta je komplicirano. 

Otac je u Hrvatskoj bio oženjen i sa suprugom ima dvoje djece. Nakon par godina otišao je u drugu stranu zemlju "nabavio" dokument ilegalno i također se oženio i tamo dobio dvoje djece. Nakon dužeg vremena obje žene i djeca su saznali jedni za druge. Kad je otac otišao u mirovinu kupuje kuću i vraća se sa drugom ženom u Hrvatsku. Bili smo u dobrim odnosima sa svima osim žene se nisu podnosile. Nakon nekog vremena ta druga žena nagovorila je oca da njoj prepiše pola kuće a pola je na ocu. Također ga nagovara da oporučno u tajnosti nakon njegove smrti svoj dio kuće ostavi njoj. To se saznalo nakon smrti oca. Sada je to predano na ostavinsku raspravu.

Znači mi smo se sve vrijeme brinuli o njima dok otac nije nikada brinuo za djecu dok su bila mala niti o suprugi koja nije bila zaposlena i nije se brinuo o njoj. Zivjeli su od poljoprivrede. I nikada se nisu razveli i na smrtnom listu je navrdena prva supruga. Koje je moje pravo i dali mogu ostvarit nužni dio za sebe i majku. Ili imam veća prava iako je oporuka napisana po kojoj bi nakon smrti druge žene nasljedstvo dobila samo djeca koja žive u drugoj zemlji a ja sam se brinula za njih sve vrijeme. Znači za oca i maćehu a moja majka živi samnom u kući.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija