Jump to content

Zamolba za pomoć oko podjele kuće


anonimno

Preporučene objave

Slučaj je malo složen, traje već 18. godina i sada se počelo nešto dešavati.

Radi se o podjeli imovine između mojih roditelja. Kuća glasi na oca i do sada nije htio priznati pola mojoj mami međutim sada to odjednom hoće i traži da ga se isplati za njegovu polovicu i da izđe sudski procjenitelj na procjenu. Naš odvjetnik savjetuje da po pola platimo sudskog vještaka cca oko 2500 kn kao da pokažemo dobru volju pa Vas molim da mi pišete što da radimo, ali mene interesira još nešto a to je da moj otac ne živi u toj kući već 18. godina a ja sam kao sin nastavio živjeti u toj kući i skoro u potpunosti je obnovio. To sam naveo kod odvjetnika i neznam kakva ja prava imam u toj kući. Sa mamom i suprugom živim u kući a sa ocem nisam u dobrim odnosima. Molim Vas savjetujte mi što da radim.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pročitajte moj slučaj i tješite se!Moj otac je imao golo zemljište i straćaru!Moja majka je svojim kreditima(imam sve papire od tih kredita),znojem i krvlju podigla novu kuću i nedavno umrla!Sve je na mome ocu i sve je zakonski njegovo!Ja tu ne mogu ništa,a rođenog oca tužakati ne želim!Iako on tvrdi da će to sve biti moje s njim sada živi vanbračno druga babetina!Kuća propada!Ništa se ne ulaže,na čisti i ne održava!A da se njemu nešto desi,eto babetine na sud da još traži svoj dio s obzirom da već duže živi kod mog oca!Sredite svoj slučaj prije nego vam se desi slično!Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako,

za prvi slučaj:

ako imate račune kojima je potvrđeno vaše ulaganje u kuću, možete tražiti da se za tolliko umanji pola vrijednosti koja pripada ocu. vlasništvo nema veze sa tim što on ne živi u toj kući...to je nejgovo i ne može mu se oduzeti. idealno bi vam bilo da isplatite oca..u biti da otkupite pola kuće od njega. no, imajte na umu da ste ulagali i u pola majčinog dijela, te će vam se uvažiti samo pola iznosa koj iste ulagali kao odbitak od oceve vrijednosti. dakle, ako mozete, otkupite pola kuće od oca.

drugi slučaj:

nakon majčine smrti ste mogli tražiti svoj dio...ali ocito niste htjeli. trenutna družica važeg oca nema nikakva prava na imovinu vašeg oca...osim ako se ponovno ne vjenčaju. i u tom slučaju možete tražiti da se izuzme vaš dio po majci. za vas bi idealno bilo da sklopite ugovor o uzdržavanju s ocem, kako biste bili sigurni da ce imovinu ostaviti vama...ili da vam odmah prepiše tu imovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na vašem savjetu,ali moj tata misli kako će živjeti vječno i kako mu se ništa ne može dogoditi,a ja mu ne želim ništa reći jer ne želim ispasti grabežljivica!Kako Bog da!Jedino imam jedno pitanje!Nisu li se izjednačila prava bračnih i vanbračnih partnera ukoliko postoji dokaz o vanbračnoj zajednici min.3 godine?Ona baš i nema dokaz jer samo spava kod moga oca,a preko dana nije kod njega.Malo ljudi ih viđa zajedno,a ja je uopće nikada i nisam vidjela jer ne želim iz dobrog razloga koji ne bih navodila!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija