Jump to content

Hitno molim za pomoć(izvanredni otkaz)


anonimno

Preporučene objave

Moje ime je (na zahtjev obrisano) ,bila sam zaposlenica salona za uljepšavanje (na zahtjev obrisano).Zbog uvjeta koji su za mene bili neprihvatljivi(konstantno mjenjanje radnog vremena,šefica mi da godišnji i onda mi drugi dan putem sms poruka javi da moram doci na posao,neisplaćivanje kompletne plaće,sramoćenje pred mušterijama,nedostatak radnog materijala itd.).

Sve ovo se ponavlja dan nakon što joj je uručen otkaz u pismenom obliku tj.nakon dobivenih dva dana godišnjeg odmora ponovno ujutro dobivam poruku da odmah dolazim na posao.Nakon toga uručujem poslodavcu izvanredni otkaz u pisanom obliku i odbijam doći na posao.Poslodavac mi u tom trenutku prijeti ,isto tako sms porukom da ce pozvati policiju,da je ona pokradena da je uništena oprema salona i da nikada neću dobiti svoju radnu knjižicu(krađa i uništenje su potpuna laž,ona je molila da joj nikako ne dajem otkaz i sve ovo radi iz osvete jer ona u ovom trenutku ostaje bez radnika).Nakon cijelog događaja vrlo sam zabrinuta jer spomenuta poslodavka nije psihički stabilna za što vjerojatno postoji i medicinska dokumentacija a suprug joj je zaposlen u policiji i zasigurno može iskoristiti svoja poznanstva da mi zagorča život.Molim vas za savjet pošto su se prijetnje dogodile danas što da učinim da bi se zaštitila od njih i da li ona mene može na bilo koji pravni način ugroziti.UNAPRIJED PUNO HVALA I NADAM SE BRZOM ODGOVORU JER TRENUTNO NEZNAM ŠTO DA RADIM!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne vidim kako, krađu i uništenje opreme bi vam morala dokazati, otkaz ste dali tako i tako, jedino da vas još na kraju ubije ako se nemože pomiriti s gubitkom roba. Knižicu vam na vaš zahtjev mora dati. Zaštiti se nemate čime ona je na potezu, osim eventualno nekakvom kaznenom prijavom da dotična prijetnjom da će vas optužiti za k. d. od vas želi iznuditi postupanje u skladu s njenim željama.Čuvajte sms ove uredno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... tada bi bilo mudro posjetiti inspektora za gospodarski kriminal u policiji, ispričati mu cijeli tijek događaja, te prijaviti prijetnje.

 

To znači dodatna ispitivanja, određeni gubitak vremena, ali ako se nešto realizira od tih prijetnji, tada će oni biti već upućeni u cijeli slučaj.

 

Ako inspektor ocijeni da su navedene prijetnje ozbiljne, postupat će po prijavi.

 

Bilo bi jako dobro ako imate koji SMS iz kojeg je prijetnja jasno vidljiva da ga tom prilikom pokažete.

 

Također, ukoliko su prijetnje izrečene telefonom (mobitel, fiksna, ...), iste će inspektor zabilježiti.

 

Popričajte s njim, savjetovat će Vam što i kako dalje da napravite.

 

Ostalo je posao za inspekciju rada sa kojom biste također trebali popričati i savjetovati se što i kako dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija