Jump to content

Etažiranje stana u kći, protivljenje drugog stanara i prijetnje-pomoć


anonimno

Preporučene objave

Molim vas pomoć. Razvela sam se od supruga i trenutno živim sa kćerkom kao podstanar.Posjedovali smo obiteljsku kuću i stan.Stan se nalazi u u sklopu obiteljske kuće u kojoj živi brat bivšeg supruga sa obitelji.Stanovi su potpuno odvojeni i samostalno funkcionalni,na zasebnim katovima.U dogovoru sa bivšim suprugom na koga glasi vlasnički list stana (stečen u bračnoj zajednici) želimo ga etažirati i prodati kako bih ja osigurala krov nad glavom sebi i kćerci. Njegov brat prijeti da neće dozvoliti takvo što,čak prijeti i fizički,a nema novaca za otkup tog stana. Na koji način etažirati i prodati ono što je moje. Molim Vas za pomoć jer nemam novac za plaćanje podstanarstva i uzdržavanje kćeri dok oni uživaju u toplim domovima. Dali trebam prijaviti brata bivšeg supruga za prijetnje jer prijeti da će mi onemogućiti dolazak u stan preko "njegovog" dvorišta i sličko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za prijetnje ga svakako prijavite, neka barem postoji policijski zapisnik za slučaj da vas zbilja onemoguci u ulazu do stana. Dobro bi tad doslo u posjedovnoj parnici,a i galamdzije se vole smiriti kad im polcija zakuca par puta na vrata. Sto se tice etaziranja, s obzirom da su u zgradi samo dva stana, provjerite da nije vec etazirano po straom vlasnickopravnom rezimu po kojem ste mogli biti vlasnik posebnog dijela nekretnine(stana), ali ne i idealnog dijela zemljišta pod njim. Danas vrijedi nacelo da sve sto je iznad zemlje je neodvojivo povezano sa zemljištem na kojem jest tako da vas on ne bi smio moci sprijeciti da uskladite vlasnickopravni rezim s danasnjim Zakonom o vlasnistvu. Dakle vi trazite od suda, bez potvrde nadleznog tijela i pristanka svih suvlasnika(sto se inace zahtjeva za etaziranje) da na temelju cinjenice da se radi o vlasnistvu posebnog dijela nekretnine prema straom zakonu, to spoji s idealnim suvlasnickim dijelom nekretnine i zajednickih dijelova.(sto je de facto etaziranje), U tom slucaju sud mora utvrđivati samo velicinu vasih kvadartura i prema tome odrediti suvlasnicki dio na zemljištu i zajednickim dijelovima.Suci znaju biti strasno povrsni i ignorantni, pogotovo u pravno ovako zamrsenim stvarima, tako da ovo sto sam vam naveo je samo taktika, ali nema garancija da ce uspjeti ako naletie na mediokritete od sudaca za sto su velike sanse. Ali poseban dio, ako je bio takav u vasem slucaju, jes uvijek bila res in commercio i vi je ne morate etazirati da bi je teoretski prodali.Nek se slijedeci vlasnik bakca s time. U svakom slucaju, uzimanje advokata vam ne gine jer je stvar pravno prekomplicirana da biste je sami rijesavali i trazili pravne savjete po netu. S posotvanjem..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija