Jump to content

Očevi!


fikus

Preporučene objave

Evo prolazi već druga godina moje užasne bitke koju vodim za svog malenog preslatkog švrčića kojeg toliko volim i želim! Imam osječaj da su one patnje i poniženja koje sam doživljavao u tom periodu definitivno iza mene i da se približava trenutak istine za bivšu i moga švrćka Za sve one očeve koji takvu patnju proživljavaju i za one očeve koji su na početku svoje bitke za svoje dijete / djecu, USTRAJTE U BORBI ZA SVOJE DIJETE TO JE VAŠE DIJETE-ISPLATI SE!

Moj prijedlog bi bio, da se mi očevi organiziramo i uputimo peticiju Ministrastvu rada i socijalne skrbi i Vladi RH za hitnu provedbu OZ i za učinkovito provođenje Obz zakona! Mislim da bi pod hitno trebali u Obiteljski zakon uvesti pojam "duševnu bol i patnja" za sve roditelje koje nisu sa svojim djetetom / djecom, a koji imaju probleme sa susretima i kvalitetnim druženjima s njima! Možda je ovo zgodna prilika da se ovdje na ovom portalu nađemo i da nešto učinimo za našu djecu koja toliko pate zbog neučinkovitosti instrumenata provedbe Oz!

Ujedno zahvaljujem moderatorima koji su mi omogućili objavu svih mojih tekstova i onih tekstova koji nisu sadržavali pravno pitanje, već potrebu za moralnom potporom za daljnju borbu za svoje dijete! Isto tako hvala svima na porukama ohrabrenja koje sam dobivao i koji su mi pomogli da dođem do svog cilja! Ja se nadam iz sveg srca da sam do cilja došao i svakako ću se javljati sa svojim dvogodišnjim iskustvom u mukotrpnoj borbi za svog sina starog 2 godine i sedam mjeseci!

Pozdrav i javi te se! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A zašto misliš da vas ne bi podržale i mame kojima je stalo da očevi imaju dobar odnos s djecom? Znam da očeve svrbi njihova problematika kad su u pitanju pokušaji opstrukcije viđanja djece i kvalitetno provedenog vremena s njima. Ali i mnoge mame bi rado da se očevi žele zadržati u dječjim životima barem onoliko koliko im piše...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

fiklus drago mi je zbog tebe i malenog, doista, kao što si mogao vidjeti u svim postovima potpore koje sam dosada pisala... i hvale vrijedna je ova tvoja inicijativa, no evo imam jednu prijedlog: čini mi se da NISU samo očevi u teškim situacijama, pisali smo već o tome, već ima i puno majki koje ispaštaju skupa sa djecom zbog samovolje bivših supruga... zbog samovolje tvoje bivše ispaštate i ti i tvoj maleni a zakon je spor... prespor. Pa ispada da je zakon na strani majki, kakvegod one bile Ja bih slobodno mogla reći da je zakon na strani mog bivšeg, jer pak u mom slučaju NITKO i NIŠTA ne može mog bivšeg nit barem malo pokolebati u njegovoj osvetničkoj misiji.. on i dalje radi SAMO ono što on hoće... a takvih pak slučajeva nažalost ima još nebrojeno, kao sličnih tvojem, fikus.. opet kažem nažalost da je tomu tako... i sve zbog neučinkovitosti, sporosti, indolentnosti ili whatever sustava i neadekvatnosti važećeg zakona.. pa zato kažem i to uistinu od srca i iskreno: SVI bismo trebali podržati, požuriti donošenje i što skoriju primjenu novog zakona da se uvede reda kod neodgovornih i osilnih roditelja, i mama i tata bez razlike..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Apostrofirao sam očeve, jer sam u svom slučaju imao prilike vidjeti kolika se nepravda vrši prema očevima koji žele viđtati svoje dijete/djecu! Naravno da bih bio sretan da svi imamo incijativu za promjenom ovog stanja anarhije i da se stvari riješe na obostranu korist! Imam osječaj da je diskriminacija očeva u mnogoj mjeri veča nego na strani majke (moje iskustvo sa bivšom)! Nekako sam mišljenja da Zakon ne tretira podjednako majke i očeve jednako. Imao sam veliku sreću da je bivša bila toliko glupa, da je srušila sve ono što joj Zakon pruža i da je svojim ponašanjem doživila blamažu i u Centru i na Sudu, a sada i kod pedijatrice i kod tete u vrtiću! Duga priča, ali za mene veličanstveno korisna da dođem do svoga djeteta. Puno se toga treba promjeniti u OZ-u, ali treba incijative i ideje jer je ova situacija neizdrživa i vrlo opasna, zato što generira nasilje u obitelji! Nikako ne bih želio da se bilo ko nađe pogođen mojim prijedlogom, jer ako se riješi pravna diskriminacija na bilo kojoj strani, tada ćemo imati uređeni pravni sistem koji će brinuti o običnim ljudima od srca i duše, zar ne??

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

newbie je napisao:

A zašto misliš da vas ne bi podržale i mame kojima je stalo da očevi imaju dobar odnos s djecom? Znam da očeve svrbi njihova problematika kad su u pitanju pokušaji opstrukcije viđanja djece i kvalitetno provedenog vremena s njima. Ali i mnoge mame bi rado da se očevi žele zadržati u dječjim životima barem onoliko koliko im piše...

 

To bi priznajem bila veličanstvena pozicija za mene, ali tako nešto ne smijem niti sanjati! Očevi koji imaju ovakvu mogućnost kod normalnih bivših, a to ne koriste NE SMIJU SE ZVATI OČEVI, nego MONSTRUMI! Ah, zašto ja nemam takvu bivšu koja bi tako razmišljala??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:-) a eto u životu se suprotnosti privlače (uh kako otrcano- samo sam se šalila, najte mi za zlo uzeti :-)

... ali eto kako se čini one stare narodne nakako ispadnu popriličito univerzalno istinite.. no back to topic: da, fikus slažem se u potpunosti sa svime što kažeš no svejedno i dalje zastupam ovo svoje mišljenje od posta prije: SVI mi -i mame i tate- bismo trebali pritisnut ove naše institucije da do pozitivnih promjena što prije dođe... ja mislim da je newbie aposlutno u pravu kad kaže da bismo vas i mi podržale, i vjeruj mi, bilo bi to od srca... kao što vjerujem da biste i vi nas... sretno fikus, drago mi je da vidim da ima tata koji tako razmišljaju poput tebe i sigurna sam da će tvoje dijete imati priliku provesti puno sretnih trenutaka s tobom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija