Jump to content

Molim pomoć-rastavljeni roditelji


KYLA

Preporučene objave

Dobar dan ljudi!

 

Vec jako dugo trpim svasta.Od kad znam za sebe moji roditelji su se svađali a tata je uvjek vikao na mene.Sada imam 21 godinu i napokon su se odlucili rastati.Prvo je mama trazila rastavu pa on nije htio a kasnije je on zatrazio.

Vec vise od godine dana su rastavljeni ali tata i dalje zivi s nama.Zivimo u stanu od 50kvadrata mama, brat, ja i tata....po zakonu sve se djeli na pola i mojoj mami pripada 25 kvadrata.Tata ima stan u drugom gradu ali ne zeli otici a to nam je i rekao.

Neprestano nas vrjeda, bezobrazan je a danas mi je cak i rakao da ga boli briga za mene.Samo sam mu rekla da sam gladna.Reko je da odem mami.A ja sam rekla da smo mama i ja bile u ducanu i da je mama sve kupila ali da smo brat i ja (VIDI CUDA!!!) pojeli.Reko je da ga boli briga.Brat i ja smo jeli spinat i kruh.Divno jel?

Mama je radila pa sam ja radila veceru.

Brat ima 12 god i ima alimentaciju od 800 kn a kad to podjelimo na 12 mjeseci dobijemo nekih 60tak kuna.Jeli to dovoljno?

Mama nam kupuje i hranu i obleku, a jako nam pomazu baka i deda.Da nema njih valjda bi bili i goli i bosi.

 

Stio da radimo?Od malena trpim svakakve uvrede i kad se sjetim svog djetinjstva vidim samo plač i patnju.Uvjek je vikao da sam lažljivica a i mnoge gore uvrede.

Hmm, da sam bar bila lazljivica....pa ja sam bila najiskrenija osoba i uvjek cu biti!!! Kakva svrha od laganja??? Pa ne zelim povrjediti osobe koje volim!!!!

 

Molim Vas pomozite mi!!! Savjetom, brojem telefona od negok odvjetnika, osobe koja mi moze pomoci!

 

Nemogu to vise trpiti!!! Poludit cu!!!!!

 

Mama je vec jednom bila u depresiji.Hodala je po kuci ko zombi! Bilo je strasno!!! Ne zelim da se to dogodi opet!!!

 

S:O:S!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga kyla, jako mi je žao što se nalazite u ovakvoj situaciji no rješenja mora biti. Evo ja ću napisati što ja mislim da je moguće napraviti, a nadam se da će ti i ostali forumaši pomoći, bilo iskustvom ili pravnim lijekom. Trebali biste se ti i brat svakako obratiti : 1: državnoj pravobraniteljici za djecu 2. nadležnom Centru za socijalnu skrb 3. postoji i onaj SOS plavi telefon.. I ako oni procijene (mislim na CZSS i pravobraniteljica, sa svoje strane) da ste ugroženi ovakvim suživotom ti i tvoj maloljetni brat (a nažalost jeste) onda ćete trebati ishodovati deložaciju tate... nažalost nema drugog rješenja. Rastužio me jako tvoj post, budi hrabra, pomogni svome malom bratu, žao mi je da moraš odrastati u ovakvim uvjetima. Ne znamo da li je tvoja mama išta poduzimala glede deložacije? Pitat ću sutra na poslu svoje u pravnoj službi, pa ti možda budem mogla nešto konkretnije reći. ..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga Kyla ,

 

Divim se tvojoj požrtvovnosti i brizi za mlađeg brata , kao i hrabrosti da staneš na rep vragu , koji se udomio u spodobi tvoga oca , te mu potrgaš rogove i protjeraš ga iz vašeg dragog doma .

 

Sva sredstva su dopuštena za eliminaciju takvih monstruma koji dječji smijeh , životnu radosti i veselje pretvaraju u plač , tugu , strah ,bol ... ,

a svojoj obitelji umjesto svekolike ljubavi "daruju" izobilje psihičkog i fizičkog zlostavljanja .

 

Iskreno se nadam da će ti se u borbi pridružiti i mama , jer bez njenog znanja i blagoslova ništ ne poduzimaj.

Jedino ako dođe do upotrebe fizičke sile hitro zovi policiju .

 

Ispričavam ti se ako misliš da nije u redu da ovdje citiram neke rečenice iz nekih tvojih drugih objava , a iz kojih se vidi djelić strahota koje su se događale u tvom domu :

 

" Moj tata je tukao mamu pred menom!!! Sta mislite kako je meni dan danas?? "

 

" Dogovorite se da kad mama "poludi" da odu negdje drugdje-bilo gdje samo da to ne slusaju!!! Ako treba i u zahod. Tako sam i ja katkad "

 

 

Sada ću malo nadopuniti odlične savjete poštovane dobročiniteljice Fani , a čije objave su uvijek pune ljudske topline , suosječanja i ljubavi .

 

1.Odvjetničke usluge su bezobrazno skupe , pa bu ti dobro došla informacija o siromaškom pravu:

 

" U praksi se pravo na besplatnog punomoćnika realizira tako da se potencijalni podnositelji zahtjeva moraju osobno obratiti središnjoj upravi HOK-a u Zagrebu, gdje

zaposlenici odvjetničke komore provjeravaju ispunjavanje postavljenih kriterija,temeljem čega predsjednik Komore donosi rješenje o postavljanju besplatnog punomoćnika.

Kriteriji i uvjeti za podnositelje zahtjeva nisu pobliže definirani. U praksi se status socijalno ugrožene osobe dokazuje samo ispravama - uvjerenjem o visini

primanja (trenutačno je visina iznosa do koga se smatra da je riječ o socijalno ugroženoj osobi 1.700 kn). U pravilu se ne ispituje ostala imovina (nekretnine,

pokretnine, drugo vlasništvo), kao ni imovina bračnog druga i bliskih srodnika. U slučaju da zahtjev bude usvojen, donosi se rješenje kojim se postavlja besplatni

punomoćnik (vezano uz određeni postupak) i dostavlja podnositelju zahtjeva i postavljenom odvjetniku. Odvjetnici koji se postavljaju u pravilu se biraju abecednim

redom s popisa odvjetnika koji komora vodi."

Više saznaj na :

http://alanuzelac.from.hr/Pdf/access.pdf

 

Hrvatska odvjetnička komora

Koturaška 53/II

10000 Zagreb

Tel: 01 / 61 65 200

Fax: 01 / 61 70 686

E-mail: odvjetnicka.komora@odvj-komora.hr

 

2.Na stranicama "ženska mreža hrvatske" naći ćeš hrpu

informacija koje će ti pomoći u rješavanju problema.

 

3.Ovom objavom tvoje pitanje ponovno dolazi na početnu stranicu , pa se nadam da će koja dobra pravnička duša odgovoriti na ostala postavljena pitanja .

 

 

Želim ti odlično zdravlje i hitro protjerivanje nasilnika !

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

drž se stara...

...katastrofa je to što ti se dogodi ni krivoj ni dužnoj...znaš što...bitno je samo jedno da ćeš se ti i tvoj braco izvući iz tog sranja, vjeruj mi...i ja sam u dubokim g...i moji starci su se razveli i nastavili živjet dalje zajedno, nastavili su se mlatit međusobno, mlatit mene...ma da ti ne pričam...uglavnom na kraju sam se neizlječivo razbolila...čuvaj svoje živce. danas si gladna, možda ćeš biti i sutra, ali preživjet ćeš. drži se brata, vjeruj njega jedinog imaš do kraja.

...gadno je ostat sam...vjeruj...imaj vjere...ja brijem da se sve to događa jer nam je na kraju suđena nekakva sreća, pa ne može život biti baš takva k...a! i najbitnije...moramo se pazit da ne postanemo slike i prilike naših roditelja...to bi bio zadnji užas!!! što misliš o tome?

:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija