Jump to content

molim pomoć-hitno


stanmik

Preporučene objave

ovako...razveo sam se ima godinu dana i imam dvije kćeri jednoj je 13 a drugoj 15 godina.

moj problem je taj da mi se mlađa povjerila oko jedne bezazlene stvari (poljubila se prvi put) i tu poruku joj je vidila majka-moja bivša, te mi je sada zabranila viđati se sa kćerom. uz to je još prije godinu dana napravila istu stvar zabranila mi je da je viđam te je vršila tako reći teror nad djecom da se odluče hoće li živjeti sa mnom ili sa njom.ukoliko se odluće za nju da mene više neće vidjeti a ako se odluće za nju da nju više neće vidjeti.sada mlađa kćerka to više ne može trpjeti i izrazila je želju da živi sa mnom i mojom sadašnjom ženom. možete li mi reći kakvi su mi izgledi da to dobijem i izvućem kćerku od tog maltretiranja... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

...te mi je sada zabranila viđati se sa kćerom.

 

:-D Djetetova prava i dužnosti

Članak 87.

(3) Dijete ima pravo na život sa svojim roditeljima, u skladu sa svojom dobrobiti. Ako živi odvojeno od jednog ili oba roditelja, dijete :-D ima pravo na susrete i druženje s roditeljima.

 

...te je vršila tako reći teror nad djecom da se odluče hoće li živjeti sa mnom ili sa njom.ukoliko se odluće za nju da mene više neće vidjeti a ako se odluće za nju da nju više neće vidjeti...

 

Članak 87.

(2) Dijete ima pravo na sigurnost i odgoj u obitelji primjeren svojim tjelesnim, umnim i :-D osjećajnim potrebama.

 

Članak 88.

Roditelji i ostali članovi obitelji :-D ne smiju dijete podvrgavati ponižavajućim postupcima, :-D duševnom ni tjelesnom nasilju, odnosno zlostavljanju.

 

:-D Članak 89.

(1) Dijete ima :-D pravo tražiti zaštitu svojih prava pred nadležnim tijelima koja su o tome dužna obavijestiti centar za socijalnu skrb.

 

Članak 91.

(1) Roditeljsku skrb čine 8-) odgovornosti, 8-) dužnosti i prava roditelja, s ciljem zaštite ;-) dobrobiti djeteta, osobnih i imovinskih interesa.

Članak 93.

(1) Roditelji imaju :-) dužnost i pravo odgajati dijete kao :-) slobodnu, :-) humanu, domoljubnu, moralnu, marljivu, :-) osjećajnu i :-) odgovornu osobu, poštujući načela ravnopravnosti spolova, kako bi bila pripremljena za i :-) skladan obiteljski i društveni život s pozitivnim odnosom prema prirodi.

 

Članak 108.

(1) Svatko je dužan obavijestiti centar za socijalnu skrb o 8-) kršenju djetetovih prava, a posebice o svim oblicima tjelesnog ili duševnog nasilja, spolne zloporabe, zanemarivanja ili nehajnog postupanja, zlostavljanja ili izrabljivanja djeteta.

 

...sada mlađa kćerka to više ne može trpjeti i izrazila je želju da živi sa mnom i mojom sadašnjom ženom.

 

A što je sa starijom?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sa starijom je to drukčije jer se ona školuje u splitu gdje ja živim (iako me se o tome također ništa nije pitalo, smještena je u đački dom iako ja živim u splitu) pa se možemo vidjeti kad hoćemo, a mlađa je udaljena ipak40 km pa to i nije jednostavno, s tim da više ne žive u našoj staroj kući nego kod bivšinog ljubavnika

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, ne možemo čut i drugu stranu, ali po ovome što pričate ponovno zatražite odluku suda - i ako ste u mogućnosti da vam se dodijeli skrb o mlađoj kćerki. Ovakve majčine izjave su proizvod ljubomorno bolesnog uma, a već i činjenica da Vam se kćer povjerila oko vrlo bitne stvari (za njenu dob) dovoljan je razlog da se ponovno borite za nju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ako vam je starija kćer ionako dostupnija nego majci, što je evidentno, moguće je dokazivo kako je s vama povezanija nego s njom. Ovo je glede principa da se djeca ne razdvajaju radi njihova boljitka. Vaše su stjecajem okolnosti u svezi obrazovanja već razdvojene.

Da, sudovi su često na stranama majki, ali se i djeca češće iskazuju privrženija njima ili se drži mišljenja kako su manja djeca privrženija majkama. Vaša kćer nije niti mala, niti želi živjeti s majkom, niti joj je privržena. I bilo bi lijepo to i evidentirati i na czss i sudu. Da ne spominjemo što bi strne okolnosti da živi s vama pružilo mogućnost da nastavi i zajdenički život sa sestrom. Imate argumente i za traženje i dobivanje obje. Djecu samu. Osim vaše, vidim želje i spremnosti, vaš adut su i same kćeri sa željama i okolnosti u kojima živite. Da ne spominjem postupak vršenja pritiska na kćer od strane vaše bivše supruge koji ne zaslužuje ni komentar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija