Jump to content

podjela imovine, molim pomoc


dalmatinac28

Preporučene objave

Sestra mi je suvlasnica 1/18 dijela imovine. Tj. nužnog dijela. Na prvoj podjeli je pristala na dogovooreni dio kao realan. No. zatim odustaje od istoga, te joj dajemo još više. No međutim, i to ignorira. Dostavila je popis imovine koju želi, što u potpunosti prihvaćamo. No, i od toga odustaje, te nas sad ucjenjuje nerealnim zahtjevima. Dakle, ucjenjuje nas, jer je svjesna da je nemoguće izvšiti geodetsku podjelu na stotinu malih četica; radi ogromnih troškova. No, mi suvlasnici 17/18 bi barem htjeli biti vlasnici na većih pet čestica. Kako to izvesti, jer je dogovor nemoguć.

molim da napisete svoje prijedloge, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa dobro šta ti sestra uopće hoće, parcelizaciju čestice uvijek možete izvršiti prijavnim listom, dakle geodet izađe na lice mjesta i osnovnu česticu parcelizira na više manjih /1,/2,..... da li bi je to zadovoljilo?da li se tu uopće radi o samo jednoj čestici ili je u pitanju kuća s više katova u tom slučaju možete etažirati kuću i podjeliti vlasništvo...????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pokrenite sudski postupak diobe,a u istome predložite i varijantu procjene i prodaje nekretnina.

Tako će te ,imati mogućnost isplate utvrdjene protuvrijednosti sestri(1/18 vrijednosti),obzirom,kako sam shvatio da parcelizacija odnosno cjepanje nije svrsishodnoili zbog prostornih planova nije moguće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija