Jump to content

Ljetni praznici


oddie

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Već sedam godina ne živim sa suprugom. Do sada nismo zakonski razveli brak, no i to je u planu. Pokušaj mirenja u Centru je završen prije dvije godine i pridržavamo se njihovih odluka (alimentacija, posjete). Naša devetogodišnja djevojčica živi samnom, a oca redovito posjećuje. Nemam problema sa alimentacijom, kćer je sa tatom svaki drugi vikend, a u tjednu je ne viđa jer tata ne stigne.

 

Moje je pitanje slijedeće; imam li pravo odvesti dijete odmor u trajanju 5 tjedana ili on smije samovoljno doći i uzeti ju kada mu odgovara, te ima li ju pravo odvesti u Švedsku automobilom bez mog pristanka (njoj je rekao da će praznike provesti tamo, a meni ništa ne govori). U rješenju Centra piše da otac ima pravo na 15 dana ljetnih praznika. Nikada nisam radila probleme oko toga koliko će dijete biti kod njega, no protiv sam ideje da automobilom putuje u Švedsku, pogotovo nakon što je imao dvije prometne nesreće u 21 dan i za obje je kriv.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sa stranica MVPa.

Ne postoji mogućnost za upis djece u putnu ispravu roditelja ili zakonskog zastupnika, već se izdaje zasebna putovnica s rokom važenja od 5 godina.

 

Za maloljetne osobe zahtjev za izdavanje putovnice podnose oba roditelja ili jedan od roditelja uz pismenu suglasnost drugog roditelja.

 

Ukoliko se putovnica izdaje djetetu čiji su roditelji razvedeni, zahtjev za izdavanje putovnice podnosi roditelj kojem je dijete povjereno na čuvanje i odgoj odlukom suda za poslove starateljstva.

 

PS. Ili se pokušajte dogovoriti ili tražite od czss-a da odredi i termin i sve ostalo, argumentirajte argumentima koje ste naveli. Privremenim rješenjem ste privremeno i z.z. djeteta. Bilo bi ljepše da se uspjete dogovoriti.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ha, onda je:

varA: dozvolit ćete putovanje na način kako je predviđeno

verB: samostalnom odlukom to nećete dozvoliti kao z.z. i osoba koja skrbi o dobrobiti djeteta iako, napominjem, dužni ste omogućiti ocu da provede ljetovanje s djetetom, možda ne na način koji smatrate da ugrožava njegovu sigurnost, ali ga svakako ne smijete uskratiti ni djetetu ni ocu

varC. bilo bi lijepo i da svoju možebitnu odluku i uzroke pismeno dostavite na urudžbeni czss-a čisto evidencije radi ili kao zahtjev za njihovom intervencijom u smislu pomoći kako bi se spriječio eventualni sukob koji se može nepovoljno reflektirati na dijete

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija