Jump to content

Građenje ceste-prava susjednih nekretnina


Jadranka73

Preporučene objave

Molim pomoć pametnih glava ovog foruma!

U nastavku je pismo koje sam poslala i udruzi građev. inžinjera:

 

Obraćam Vam se ovim putem jer sam iscrpila svu meni dostupnu literaturu i ne znam više gdje bih našla sljedeću informaciju. Naime, naša se kuća nalazi u zoni rekonstrukcije Radničke ceste. Do sada je naša ograda bila odmaknuta od stare trase Radničke cca 7 m, a od tih 7 m, širina od cca 3 m je pristupna cesta do naših kuća (ima nas još 3 u zahvatu proširenja). Pošto su izvođači završili radove na staroj trasi Radničke, sada moraju povući vodovodne cijevi koje su širine 1 mm, a dubina postavljanja je minimalno 2 m. iTe vodovodne cijevi idu sredinom naše pristupne cesta što znaći da nećemo uopće moći ući u kuće jer nam iskop ide doslovce do ograde.

 

Ono što mene zanima;

 

1. SMIJU LI IĆI S RADOVIMA DO NAŠE OGRADE, ILI POSTOJI NEKA ZAKONSKA REGULATIVA ILI PROPIS NA KOJI BI SE MOGLI POZVATI, KOJI ODREĐUJE DA UDALJENOST ISKOPA OD OGRADE MORA BITI TOLIKA KOLIKA JE DUBINA ISKOPA, ZBOG MOGUĆNOSTI URUŠAVANJA. ILI 2. ISKOPI MORAJU PO ZAKONU (ako da , kojem?) BITI ODMAKNUTI OD GRANICE SA SUSJEDNIM ZEMLJIŠTEM ZA ODREĐENU UDALJENOST?

 

MOLIM VAS DA MI POMOGNETE ILI DA ME BAREM INFORMIRATE GDJE BIH MOGLA PROČITATI TU INFORMACIJU.

 

Unaprijed Vam se zahvaljujem.

 

 

 

 

05.07.2007.

 

Za sve one koji su zainteresirani. Rov za kanalizacijsku cijev je već iskopan cijelom duljinom naše ograde, tik uz nju, te postoji mogućnost od urušavanja, i sada je na redu dio gdje nam je ulaz u dvorište i kolni ulaz. Rupa ide doslovce do ograde, a duboka je 2,5 m i široka 3 m. Znaći, nema šanse da možete izaći iz vlastitog dvorišta.

Ako se neko sijeti nešto, molim Vas da mi što prije javite.

 

Hvala

:-):-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija