Jump to content

Prekid ugovora na određeno vrijeme


milijunasi

Preporučene objave

 

Pozdrav svima i evo odmah da pitam.

 

Radim u jednoj državnoj zdravstvenoj ustanovi na određeno vrijeme. Zaposlio sam se 1.7.2004 i radio do 31.12.2004. Tada u istoj ustanovi dobivam ugovor 1.2.2005. (1 mjesec prekid). nakon toga radim do 31.10.2005. opet počinjem raditi sada nakon 3 mjeseca prekida 1.2.2006. i radim do sada. to je 32 mjeseca staža kod tog poslodavca, ili 2 godine i 6 mjeseci. Ovako mene ne zanima to za 3 godine bez prestanka u firmi, jer vjerojatno tu ništa ne mogu.

 

Situacija je ovakva. Poslodavac je primio čovjeka, koji nigdje nije prije radio osim stažirao besplatno 1 godinu (od toga 7 mjeseci stažirao na jednom odjeljenju u drugoj zdravstvenoj ustanovi). Slučajno ili ne (HEHE) poslodavac na tom odjeljenju u drugoj ustanovi je žena od mog poslodavca. I ja sam svo ovo vrijeme napredovao u poslu i došao do toga da obavljam pola mjeseca bolje radno mjesto, a pola mjeseca slabije radno mjesto (na tom mjestu se radi tek kad se dođe, novi ljudi, dok se uhoda i sličn). E sada kad je došao taj novi čovjek, naravno on je već u svom drugom mjesecu radnog staža dobio to bolje radno mjesto, a ja sam degradiran na slabije i sada radim to mjesto cijeli mjesec.

 

(po mom iskustvu u toj firmi to bi mi se moglo dogoditi) Za koji mjesec mi ističe ugovor na određeno vrijeme, i da li ja imam neka prava ukoliko se dogodi slučaj da meni nakon 32 mjeseca staža u firmi ne produže ugovor, a tom čovjeku koji je došao prošli mjesec produže ugovor. Da li ja tu imam nekakvih osnova za tužbu? (ove godine su iz moje firme poslali zahtjev da me se primi za stalno u ministarstvo i oni su odbili. Nisu rekli zašto. )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo kako mi nitko ne odgovara na ovaj gornji post, imam još jedno pitanje. ja sam na ugovoru na određeno vrijeme i dogodi mi se ozljeda na radu, zbog koje sam na bolovanju i dok sam ja na bolovanju u međuvremenu mi ističe moj ugovor na određeno vrijeme. Da li to što sam ja na bolovanju zbog ozljede na radu što znači po zakonu ili mi prestanak ugovora znači i prestanak radnog odnosa iako sam ja na bolovanju zbog ozljede zadobivene na tom radnom mjestu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

milijunasi je napisao:

Da li to što sam ja na bolovanju zbog ozljede na radu što znači po zakonu ili mi prestanak ugovora znači i prestanak radnog odnosa iako sam ja na bolovanju zbog ozljede zadobivene na tom radnom mjestu?

 

Nakon isteka ugovora na određeno vrijeme zbog ozljede na radu imate se pravo prijaviti na HZZO. Radni staž će vam teći sve do onog trenutka dok ste na bolovanju zbog ozljede na radu.

Radnu knjižicu nosite na HZZO i tamo ćete dobiti sve potrebne informacije.

I narvno HZZO isplaćuje naknadu za bolovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija