Jump to content

Raskid Ugovora o najmu otvorenog posl. prostora


Lauri

Preporučene objave

Dakle, na početku ove godine ja kao jedan od suvlasnika (privatna osoba) zajedno sa ostalim suvlasnicima, sklapam Ugovor o zakupu otvorenog poslovnog prostora također sa privatnom osobom. Ugovor vrijedi od 01.01.-31.12.2007. Ugovor je ovjeren kod javnog bilježnika. Sukladno Ugovoru, ta ista osoba, dakle zakupoprimac, daje prostor u podzakup pravnoj osobi. Zakupoprimac plaća redovito (sukladno Ugovoru), i sve teče u najboljem redu (s obje strane).

DO...04.07.2007. kada me zakupoprimac telefonski obavijesti da je upravo uplatio posljednu najamninu i da Ugovor završava sa zadnjim danom 7. mjeseca. Kao razlog navodi odlazak ove pravne osobe iz podzakupa. Inače, u Ugovoru nije posebno naveden otkazni rok i sl.

U međuvremenu od te pravne osobe saznamo da su oni raskid svog Ugovora s našim zakupoprimcem pismeno najavili krajem 4. mjeseca, dakle 90 dana prije planiranog isteka Ugovora.

Recite mi kakva su moja prava u ovom slučaju? Da li imam pravo potraživati i preostale najamnine (8-12 mjeseca ove godine)? Ako da, da li imam pravo i istovremeno iznajmiti taj isti poslovni prostor drugome?

Unaprijed zahvlajujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija