Jump to content

Pravo služnosti


Grom

Preporučene objave

Više od 20 godina od kada je čestica u vlasništvu mog oca ,sada moja prolazili smo uz susjedovu kuću po međi na njivu da bi on sada sve to zagradio metalnom ogradom i onemogućio bilo kakvo prolaženje , pravdajući to kako ja mogu na (sada je) voćnjak okolnim putem koji je skoro 2 km. duži .Išli smo na sud i ja sam izgubio mada sam imao nekoliko svjedoka da se tuda i prije prolazilo.Pošto ja moram više puta obilaziti nasad ,a za kišnog razdoblja poljski put se pretviri u kaljužu onda možete zamislit.Sad sam uložio žalbu i čekam?

Želio bih čuti i Vaše mišljenje !

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebaju vam slijedeći podaci:

 

1. Novi zemljišnoknjižni izvadak sa svim upisima računajući i list A (vlasnički list) u kojem je naznačeno o kojoj se vrsti i površini radi opisano u arima, hektarima i četvornim metrina,i list B (posjedovni list), u kojem stoji tko je stvarni vlasnik navedene nekretnine na listu A, te sve zabilježbe, plombe i pravni slijed te prvoupis i pravo prvokupa te eventualno društveno vlasništvo, kao i list C, (teretni list odnosno teretovnica), gdje je naznačeno osim tereta služnosti i hipoteka, pravo prolaza i prilaza određenoj nekretnini ili njezinim dijelovima a radi se u većini slučajeva o zastarjelim stvarima, di triba tražiti brisovno očitovanje, postoje i predbilježbe i tereti služnosti koji moraju biti naznačeni pod brojem npr. Z-777/27 tako da znate da se radi o predmetu pod brojem 777 iz 1927. godine koji je zastario i koji više nije važeći. Ako je teret služnosti novijeg datuma, npr. 113/07, znači da je riječ o friškoj služnosti iz ove godine, i da u tom slučaju se radi o teretu koji je proveden i uveden u zemljišne knjige pod navedenim brojem te možete odmah i kod ovlaštenog zemljišnoknjižnog referenta vidjeti kod kojeg je refrenta predmet bio u obradi i osim toga, tko je upisivao navedeni predmet u zemljišne knjige.

 

Bilo bi jako dobro ako je vaš predmet starijeg datuma, a u biti nije niti važno, dakle, triba vam obavezno povijesni izvadak, tj. preslika cijelog zemljišnoknjižnog izvatka iz kojeg je jasnije vidljivo kakav je pravni slijed, vidi se i prvi upis vlasnika, te pravni slijed na listu B (posjednovi list) pa tako možete imati bolji uvid u cijeli slučaj.

 

Nadalje, potribno vam je saznati da li vaš susjed ima svu potribnu dokumentaciju i da li je pravovaljana jer zemljišnoknjižni izvadak vrijedi samo 6 mjeseci, što je sasvim u redu, jer ako je starijeg datuma, onda njegova vjerodostojnost itekako dolazi u pitanje!

 

Ti vaši svjedoci su nadam se pouzdani a recite mi molim vas kada ste podnijeli žalbu i jeste li u predmetu podnijeli požurnicu i otišli kod suca kod kojeg se predmet vodi?

 

Uistinu vam ne može škoditi otići i kod suca kod kojeg se predmet vodi kao i kod načelnika i predsjednika suda iz više razloga:

 

1. osobni razgovor "jedan na jedan" sa navedenom gospodom daće im na znanje da niste nikakav incidentan čovik već da imate problem koji možete i morate riješiti uz njihovu pomoć, preporuku i poneki savjet kao čovik čoviku, jer to je i ljudski i to nam kršćanski moral i nalaže;

 

2. ako ste lošijeg materijalnog stanja, tražite da vam sud po službenoj dužnosti dodijeli odvjetnika PRO BONO, tj. da vas brani po službenoj dužnosti bez ikakve novčane naknade s vaše strane;

 

3. koliko vidim, s vašim susjedom ne postoji mogućnost medijacije, tj. sudskog mirenja koji bi omogućio i kraći i jeftiniji sudski postupak i bitno skratio cili put oko okončanja postupka.

 

Puno sriće vam želin i nek vas dragi Bog blagoslovi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, osim svega gori navedenog, tražite preslik svih predmeta koji se vode pod brojem Z-broj predmeta/godina upisnine, a nalaze se na vašem zemljišniknjižnom ulošku.

 

Dakle,izuzetno je bitno sakupiti sve relevantne informacije i fizičke i materijalne dokaze koji bi vam itekako pomogli da što prije okončate sudski spor i da možete dalje normalno funkcionirati!

 

Ne znan koliko ste zadovoljni s vašim odvjetnikom, u to se ne želin miješati, to je naravno vaša osobna stvar, ali - bez pravilne i pravoremene organizacije oko predmeta i sukladno tome ažurne i pravovremene akcije i promptnog djelovanja nema pravih rezultata!

 

ADIO! BOG!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam jeste li svjesni da ste napisali covjeku da "ode do suca koji vodi predmet"???

 

I sto onda???

 

Koliko me pamcenje sluzi, ZPP ne poznaje izvanraspravno saslusanje stranaka...

Sudski poslovnik takodjer ne poznaje sastanke sudaca sa strankama tipa "da malo porazgovaramo o predmetu".

 

Ne radite hrvatskom pravosudju madvjedje usluge...

O predmetu raspravljanja se raspravlja na raspravi... Nikako ne "posjetom sucu".

 

Nadam se da niste djelatnik suda jer bi to bila prevelika sramota. Nadam se da ste u drugoj igrackoj postavi jer ovim savjetima bi dali materijala za sve one price koje kruze o pravosudju...

A protiv kojih se borimo ili smo se borili godinama.

 

I mislim da je sudac imao prilike ocijeniti tijekom rasprave kakav je covjek grom... a to nema NIKAKVE VEZE s pravom sluznosti!!!!!

 

Mrak mi je pao na oci od dubine crnila u koju ste pokusali odvuci groma, stovani geronimo...

 

Vidim da ste s mora... Jel to sistem rada koji prakticirate?

Drzite se, kolega, zakona i sudskog poslovnika, a susrete i druzenja si organizizirajte u privatnom zivotu.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suci, pa time i predsjednik suda, ne pruzaju vec godinama pravnu pomoc...

Koliko me opet pamcenje sluzi, samo je jedna vrsta pravnika registrirana za pruzanje pravne pomoci... a to su ODVJETNICI!!! I profesori pravnog fakulteta koji mogu davati misljenje, po zakonu o odvjetnistvu, ne znam na pamet clanak.

 

Krscanski moral????

Kolega, nigdje ga se ne spominje u ZPP, a ni u ZZK, a ni ZV ga nije jos ukljucio kao pozitivni propis...

Nemojte mi opet mrak na oci...

A sto ako grom ili sudac nije krscanin????

 

Jadno nam je pravosudje ako tako krenemo stvari rjesavati!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro je dečki ,mislim da je sve rečeno u najboljoj vjeri i po istini, jer čini mi se da smo mi u redu naspram onih s kojima vodim tu pravnu bitku!Ali ima tu nešto ,jer je sudski vještak (mjernik) bio natukno nešto o nekakvoj služnosti,no poslje ni riječi o tome ,pa može biti da je on to negdje iskopo po starim spisima ,samo da mi je znati u kojima? Sad je muka kako do tih papira i kojih?-Usput kršćanin sam.

Dečki hvala !

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija