Jump to content

Narodna imovina


PSR

Preporučene objave

Poštovani ! Ostavinskom raspravom (vanknjižnom) u veljači postao sam nasljednik (u dijelu s bratom) djedovine koja nije riješena imovinsko-pravno,tj. moj djed je bio vlasnik u katastru,ali ne i u gruntovnici. U popisu čestica,između ostaloga, imaju i dvije čestice koje se vode kao državne ili kao nekad "narodna imovina". Pošto sam prije dvadesetak dana tek dobio riješenje od katastra da je stanje promijenjeno (prelazak s djeda na mene i brata),nisam bio u mogućnosti pokrenuti postupak rješavanja imovinsko-pravnog sređivanja i tu me prestiže država prije neki dan šaljući mi obavijest da dvije čestice koje se u katastru vode sad već na meni i bratu prelaze u vlasništvo RH.

Molio bih odgovor: Da li je taj čin RH legalan obzirom da je moj djed,ipak, pedeset i više godina plaćao porez za te čestice,a samim tim i uživao ih,te što učiniti da se to povrati u privatno vlasništvo ? (u rješenju stoji i pravo na žalbu u roku 15 dana od dana dospijeća), HVALA !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija