Jump to content

Tko je u pravu sud ili policija ili osiguranje????


Marie-Nelle

Preporučene objave

Desio se udes u kojem sa ja ucestvovala....policija je izasla na lice mjesta..konstatovali stetu...ja dobila odstetu na sudu....da bi sada od policije dobila izvjesce da sam skrivila udes i da moram odgovarati pred sudom...mislim sta je sporno????bil Sam na policiji i oni ne znaju...do cega je doslo....u pocetku su govorili da nije moja greska,a sada kao da sam ja kriva...hm....pomoziteeee :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako vam je osiguanje isplatilo odštetu, to znači da smatra da je drugi vozač kriv u potpunosti ili djemlomično (u kojem slučaju ste vi sukrivac i snosite soudgovornost, pa ćete biti i vi gonjeni prekršajno za svoj dio krivice).

Dakle moguće je da ste i krivac, a ujedno i da je drugi vozač krivac pa vam je osiguranje dužno isplatiti onaj dio štete za koji niste odgovorni (to se određuje u postotcima).

 

Policija ne mora biti uvijek u pavu, a ni osiguranje. Sud je taj koju u konačnici kaže tko je u pravu. U vašem slučaju će PREKRŠAJNI sud utvrditi samo tkoje počinio prekršaje i eventualno uzrokovao prometnu nezgodu (možda ste je oboje uzrokovali).

Prekršajni sud neće utvrđivati tko je koliko kriv u postotku, već samo dakle utvrditi krivce.

Za utvrđivanje postotaka naprije će se samo osiguranje vjerojatno pokušati nagoditi s vama (vidim da su vam već čak i isplatili štetu!), a ako se ne nagodi preostaje vam tužiti osiguranje na redovnom sudu (općinskom) gdje će taj sud utvrđivati koji postotak odnosno iznos vam treba isplatiti osiguranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija