Jump to content

pomoc


marijana5

Preporučene objave

student sam i imam dijete od 1,5 godina,imam neke redovite prihode od 900 kn mjesecno,nisam udata i zanima me da li mogu ostvariti pravo na kakvu socijalnu pomoc ili djecji doplatak i kome se trebam obratiti.Skrbnistvo izmedju djeteta nije pravno rjeseno.otac ga vidja po dogovoru sa mnom.

moram napomenuti da je dijete kod mene i da jos nismo utvrdili iznos alimentacije koju ce mi on isplacivati za dijete.nekako me strah socijalne sluzbe jer ne zelim da mi se oduzme dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto mislite da bi vam oduzeli dijete? Vi kao samohrana majka, imate pravo na socijalnu pomoć i dječiji doplatak ako ispunjavate tražene uvjete. Ali, vodite brigu o pravima vašeg djeteta, tj. na alimenatciju i bilo bi pohvalno na priznavanje očinstva, ako to želite, pravo na susrete sa ocem. Pokrenite parnicu na sudu o povjeri djeteta i iznosu alimenatcija a ujedno i o susretu sa ocem, već kada se dijete sa njime sastaje po vašem zajedničkom dogovoru. Vodite činjenicu da dijete već poznaje oca, i da ima pravo na novčanu naknadu . :mase2:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija