Jump to content

Produženje vize-privremeni boravak?


lanaloca

Preporučene objave

molim za pomoć- moj budući suprug je stranac i u rujnu dolazi s turističkom vizom u Hrvatsku, vjenčat ćemo u najkraćem roku..i predati zahtjev za dozvolu za privremeni boravak u hr.ambasadu u Sloveniji; no rekli su da to ne može biti rješeno za manje od 2 mjeseca- što ako mu viza istekne prije nego što to riješe- ima li šanse da mu produže vizu iz tog razloga? Prije zahtjeva moramo se vjenčati i još dobiti vizu za Sloveniju..nema šanse da stignemo, hoće li se morati vraćati:(?? hvala na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Viza se ne može produžavati osim u iznimnim slučajevima (elementarne nepogode i sl.) Do sada u praksi nisam vidjela da je MUP nekom odobrio. Zahtjev za produženje možete podnijeti u PU/PP, dužni su ga zaprimiti no znajte da će u roku od najkasnije 3-7 dana biti odbijen, ako vam tih par dana pomaže ili nešto mijenja na stvari onda ok.

 

Nakon isteka putne vize suprug mora napustiti RH odnosno može boraviti do roka na koji mu je izdana putna viza , ali ne duže od 90 dana u periodu od 6 mjeseci. Ukoliko nastavi boraviti, slijedi prekršajna prijava, temeljem koje mu može biti izrečena zaštitna mjera protjerivanja.

 

Dužni ste izvršiti prijavu boravka u roku od 12 sati od njegovog dolaska putem turističke zajednice ili policijske postaje.

 

Budite sretni ako uspijete privremeni boravak riješiti u 2 mjeseca, jer ako vam bude falio neki od dokumenata to se zna odužiti sa prepiskom.

 

Moj savjet je da budete u stalnom kontaktu sa upravnim odjelom vaše PU/PP po mjestu vašeg boravka jer oni rješavaju zahtjev nakon što im ga VRH proslijedi. Znalo se dešavati da se predmeti u veleposlanstvima zametnu, tako da bi bilo dobro da provjerite nakon par dana od podnošenja zahtjeva da li je stigao u PU/PP, ako ne zovite VRH, MVP, MUP, PU odnosno sve instance da vidite gdje je zapelo. Ako nešto od dokumenata fali onda to PU/PP traži od vas tj. stranke putem VRH, a to vam oduzima dragocjeno vrijeme. Dogovorite se sa njima. Odobrenje privremenog boravka odnosno naljepnica se priuzima u VRH gdje ste predali zahtjev.

 

Ne zaboravite zatražiti odmah višekratnu vizu za Sloveniju, ako budete u više navrata morali odlaziti u VRH, isto to vrijedi i za višekratnu putnu vizu za RH, jer sa jednokratnom može samo ući, ako izađe, ponovno slijedi procedura za izdavanje putne vize.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija