Neuk objavljeno: 3. listopad 2007. objavljeno: 3. listopad 2007. Hitno trebam pomoć-savjet. Naime, imam jedan spor od cca. 4 mil. kn (glavnica koja i dalje raste). U potrazi sam za odvjetnikom koji će me zastupat, pa sam malo zbunjen ponudama. Svi s kojima sam razgovarao su mi ponudili model zastupanja koji uključuje nagradu za uspjeh, ali su se u postocima razlikovali i po 4-5 puta. U čemu je tolika razlika i kako se određuje visina nagrade? Što prihvatiti? Pliz, žurno je a ja Neuk. Citiraj
Kazimir odgovoreno: 3. listopad 2007. odgovoreno: 3. listopad 2007. Odvjetnička nagrada može iznositi najviše do 30% vrijednosti spora. Pri tom je uobičajeno da Vaš punomoćnik dobije i troškove zastupanja. Pokušajte naći odvjetnika/cu koji će Vas zastupati po parničnoj radnji. Raspitajte se netko uvijek ima nekoga za preporučiti. Citiraj
Neuk odgovoreno: 4. listopad 2007. Autor odgovoreno: 4. listopad 2007. Znam da je 30% maximum. Mene brine što jedan traži 5, drugi 15 a treći i 25%. Kako da ja znam šta je ispravno i kome povjeriti predmet? Ovo po parničnoj radnji mi se baš i ne sviđa jer onda ima interes u što više radnji, a ne u brzini zaključenja spora. Citiraj
Kazimir odgovoreno: 4. listopad 2007. odgovoreno: 4. listopad 2007. Je točno, ali i kamatica od 15% godišnje na glavnicu i raste. To je na tu glavnicu maaaaaasna lova. Odluka je vaša kome ćete povjeriti svoje povjerenje. Citiraj
Neuk odgovoreno: 4. listopad 2007. Autor odgovoreno: 4. listopad 2007. Zahvaljujem na odgovoru, ali mi stvarno treba savjet. Onaj što traži 5% mi čudno izgleda jer za isti posao traži 3-5 puta manje od ostalih. Ima dobre reference i sve. Jel to u redu ili me ostali hoće oženit? Šta je tu korektno na takvu glavnicu? Citiraj
Kazimir odgovoreno: 4. listopad 2007. odgovoreno: 4. listopad 2007. 40000000 + 15%godišnje kamate. 5% što ovaj traži je ok ovi su pohlepni. Citiraj
Neuk odgovoreno: 16. listopad 2007. Autor odgovoreno: 16. listopad 2007. Zahvaljujem na savjetu. I ja si tako nekako mislim. Možda da za brzinu rješavanja spora ponudim i veći %? Ujedno sorry na zadršci. Citiraj
Kazimir odgovoreno: 16. listopad 2007. odgovoreno: 16. listopad 2007. % nema utjecaj na brzinu, a i čemu žurba ?? Citiraj
Neuk odgovoreno: 16. listopad 2007. Autor odgovoreno: 16. listopad 2007. ja nekako mislim da ipak ima utjecaja. Ako je veći % za kraći rok onda odvjetnik ima interesa da se jako upne. Žurba. Ha, treba mi ta lova. Ne kažem da neće dobro sjest i jednog lijepog dana, ali treba mi čim prije. Imam plan... Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.