marko16 objavljeno: 13. listopad 2007. Dijeli objavljeno: 13. listopad 2007. Jel netko zna pravu informaciju o dužini rješavanja predmeta na Upravnom sudu.Ja sam podnio tužbu u 4.mj.2005 u svezi mirovine(tražim 100% u svezi rata).Kada nazovem informacije dobijem vijest da -predmet nije došao ni do sudskog vijeća.Požurnice slao ali ne pomažu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Duro odgovoreno: 14. listopad 2007. Dijeli odgovoreno: 14. listopad 2007. Molim da me ne shvatite zločesto: prava informacija je ona koju vam kažu na urudžbenom od Upravnog suda! Svi mi imamo informacije tipa: svoje ili tuđe iskustvo, mišljenje kako bi trebalo biti po nekom propisu, kako bi željeli da bude ... Kao neki nazovimo ga razumni rok kod Upravnog suda je rok tri godine (neki šest mjeseci, dvije godine pa bome i šest godina čekali i pored brda podnesaka). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 14. listopad 2007. Dijeli odgovoreno: 14. listopad 2007. Duro, koliko je to razumno ili ne razumno, opet govori nešto drugo. No ovaj raspon koji si naveo od 6 mjeseci do 6 godina, ajde zadovoljava odgovoru, jer nemoguće je odgovoriti na ovo pitanje. Prije teži onom vremenskom periodu od 4-5 god, eventualno 6. Jedino čekati, čekati i čekati, a bojim se da požurnice i nemaju baš neki učinak na brzinu rješavanja spora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Duro odgovoreno: 14. listopad 2007. Dijeli odgovoreno: 14. listopad 2007. Kad navedoh razuman rok, imao sam prvestveno u vidu praksu Vrhovnog suda u slučaju tužbe zbog nedonošenja presude u razumnom roku. Nažalost točno je: požurnice su se u praksi pokazale kao gubljenje vremena bez obzira na argumente ili "argumente" koji se navode u njima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 14. listopad 2007. Dijeli odgovoreno: 14. listopad 2007. Ma, ok Duro, razumijem ja tebe što si htio reči. Samo ja opet pitam je li to razuman rok? Ako usporedimo takove sporove s rješavanjem sporova u nekim drugim europskim zemljama, a mi se guramo u EU, onda je ovo za mene ne razuman rok. Moram napomenuti još jednu stvar, da određena državna tijela namjerno donose (ne) valjana rješenja, donesenim na temelju pogrešnog činjenićnog stanja, imajući u vidu baš tu tromost Suda, jer namjernim zakidanjem nekog prava, preostaje Upravni spor, koji smo rekli traje godinama. To je kupovanje vremena i nećeg drugog, jer neki će odustati od tužbi, a neki neće ni doživjeti pravomoćnost rješenja. To je ipak naša zbilja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marko16 odgovoreno: 15. listopad 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 15. listopad 2007. Znači ,do daljnjega .....Ispada da sam tek na pola čekanja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marko16 odgovoreno: 6. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 6. studeni 2007. Danas -informacija sa Upravnog:2005.g još nije na redu.Rješavaju 2003.i sitno 2004.Jel nas pokušavaju tiho naputiti da odustanemo... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 7. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 7. studeni 2007. A sad čekaj, odnosno povuči tužbu, da bi mogao pokrenuti postupak temeljem pogoršanja bolesti. Neke odluke moraš donijeti sam. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nabr odgovoreno: 7. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 7. studeni 2007. Nemora povući tužbu,nego samo podnjeti obnovu postupka.Ja sam se raspitao oko toga jedino neće reći ishod ponovljenog postupka dok nepovućeš tužbu, odnosno neće ti poslati riješenje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 7. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 7. studeni 2007. Razlika je u ćemu? Možda je moj raspored slova drugačiji. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nabr odgovoreno: 7. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 7. studeni 2007. Pa ako ima koga u mirovinskom može mu đošapniti šta je dobio . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marko16 odgovoreno: 20. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 20. studeni 2007. Znači,ja krenem na obnovu,mirovinsko potražuje moj predmet sa suda zbog riješavanja novog podneska-a predmet ostaje ponovno na "čekanju" na Upravnom sudu.Jeli to to? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 20. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 20. studeni 2007. nabr je napisao: Nemora povući tužbu,nego samo podnjeti obnovu postupka.Ja sam se raspitao oko toga jedino neće reći ishod ponovljenog postupka dok nepovućeš tužbu, odnosno neće ti poslati riješenje. Tu mi kolega nije jasan, obnovu možeš podnijeti, ali koliko znam HZZMO neće razmatrati predmet, dok se još vodi upravni spor, znači povlačenje tužbe. No možda sam u krivom ili kako nbr navodi obrnuti postupak. Riješiti će obnovu, ali dok ne povučeš tužbu nema rješenja. Opet isto. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marko16 odgovoreno: 20. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 20. studeni 2007. ipak čekaj...?!Ponajbolje je ovo malo nade ostaviti na čekanju rješenja predmeta na Upravnom sudu.Samo,uništava me naša spora pravda kojom upravlja još sporija birokracija.Ovaj naš forum mi jedini daje nešto snage da nastavim dalje,vidim da nisam sam u svome jadu i nepravdi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.