Jump to content

upravni sud


marko16

Preporučene objave

Molim da me ne shvatite zločesto: prava informacija je ona koju vam kažu na urudžbenom od Upravnog suda! Svi mi imamo informacije tipa: svoje ili tuđe iskustvo, mišljenje kako bi trebalo biti po nekom propisu, kako bi željeli da bude ...

Kao neki nazovimo ga razumni rok kod Upravnog suda je rok tri godine (neki šest mjeseci, dvije godine pa bome i šest godina čekali i pored brda podnesaka).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Duro, koliko je to razumno ili ne razumno, opet govori nešto drugo. No ovaj raspon koji si naveo od 6 mjeseci do 6 godina, ajde zadovoljava odgovoru, jer nemoguće je odgovoriti na ovo pitanje. Prije teži onom vremenskom periodu od 4-5 god, eventualno 6. Jedino čekati, čekati i čekati, a bojim se da požurnice i nemaju baš neki učinak na brzinu rješavanja spora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma, ok Duro, razumijem ja tebe što si htio reči. Samo ja opet pitam je li to razuman rok? Ako usporedimo takove sporove s rješavanjem sporova u nekim drugim europskim zemljama, a mi se guramo u EU, onda je ovo za mene ne razuman rok. Moram napomenuti još jednu stvar, da određena državna tijela namjerno donose (ne) valjana rješenja, donesenim na temelju pogrešnog činjenićnog stanja, imajući u vidu baš tu tromost Suda, jer namjernim zakidanjem nekog prava, preostaje Upravni spor, koji smo rekli traje godinama. To je kupovanje vremena i nećeg drugog, jer neki će odustati od tužbi, a neki neće ni doživjeti pravomoćnost rješenja. To je ipak naša zbilja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

nabr je napisao:

Nemora povući tužbu,nego samo podnjeti obnovu postupka.Ja sam se raspitao oko toga jedino neće reći ishod ponovljenog postupka dok nepovućeš tužbu, odnosno neće ti poslati riješenje.

Tu mi kolega nije jasan, obnovu možeš podnijeti, ali koliko znam HZZMO neće razmatrati predmet, dok se još vodi upravni spor, znači povlačenje tužbe. No možda sam u krivom ili kako nbr navodi obrnuti postupak. Riješiti će obnovu, ali dok ne povučeš tužbu nema rješenja. Opet isto. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija