Jump to content

Privremeni boravak


Denis78

Preporučene objave

Predao sam zahtjev za odobrenje stalnog boravka odmah po ispunjenju uvjeta (3 god braka sa RH državljankom) i to je bilo prije godinu i pol. Iz MUPa se jave svakih 6 mjeseci da im dostavim "svježi" vjenčani list jerbo ne smije biti stariji od 6 mj. Uskoro će se opet javiti za vjenčani list, a ja lagano gubim strpljenje. Znam da to nebi smjelo toliko dugo trajati, ali ne znam što učiniti po tom pitanju. Molim za savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam kako je to imala sam ženu koja je na stalni boravak temeljem braka čekala od ožujka 2003 do ožujka ove godine i konačno dobila stalni. Koliko sam čula u MUPu se promijenila ekipa te su sad konačno krenuli u rješavanje zaostataka tako da sada punom parom predmete koji su im stajali na stolu šalu na doradu odnosno traže nove papire kao što su vjenčani listovi, uvjerenja o nekažnjavanju i operativne provjere obzirom da su nakon šest mjeseci zastarjele.

 

Napišite požurnicu i predajte je u ekspeditu postaje ili uprave u kojoj ste podnijeli zahtjev i tražite da vam na kopiji ovjere da je dopis zaprimljen. Oni će to tada slati u Zagreb. Požurnice šaljite jednom mjesečno. Ako ni nakon 2 mjeseca ne bude ništa tada skopirajte požurnice i pošaljite dopis na kabinet ministra i tražite da vam se odgovori što je sa vašim predmetom odnosno gdje je zapelo.

 

Vjerujte mi da postaja odnosno uprava nema nikakvog utjecaja na brzinu rješavanja vašeg predmeta, jer su vezani rokovima, a to možete i provjeriti kod referenta za statusna pitanja stranaca.

 

Novi zakon o strancima neće utjecati na vas obzirom da ste podnijeli po starom zakonu i da je taj povoljniji po vas. Jedino nemojte propustiti redovno produžavati privremeni boravak kako ne bi bilo prekida jer ćete tada sigurno dobiti odbijenicu.

 

Kad ste toliko čekali strpite se još malo, a u međuvremenu napišite požurnicu i trebalo bi se pokrenuti. Ako imate kakvu vezicu u MUPu koja bi pitala što je sa vašim zahtjevom ne bi bilo na odmet.

 

Sretno. :-D:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija