krezumica objavljeno: 3. studeni 2007. objavljeno: 3. studeni 2007. Kupila sam stan veličine 48 m2. U to vrijeme muž i ja nismo imali djece. Uredno sam platila porez na promet nekretnina. Nismo u tom stanu živjeli budući da ga renoviramo. Još uvijek živimo kod roditelja i nemamo drugih nekretnina u vlasništvu. U međuvremenu smo dobili dijete i taj prostor ne odgovara našim stambenim potrebama. Namjeravamo ga prodati i kupiti stan od 70 m2. Imamo li pravo na oslobođenje od plaćanja poreza na promet za taj novi stan i da li je bitno tko će od supružnika biti označen kao vlasnik stana? Citiraj
evellin odgovoreno: 5. studeni 2007. odgovoreno: 5. studeni 2007. možete, ako ispunjavate uvjete iz zakona o porezu na promet nekretnina prema članku 11., stavak 9. nije bitno tko će biti vlasnik stana, bitno je da i vi i suprug ispunjavate uvjete za oslobođenje. nekretnina od 48m2 ne rješava stambene potrebe tročlane obitelji, te sukladno zakonu, imate pravo na oslobođenje do 80m2. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.