Jump to content

otpremnina


almir

Preporučene objave

pozdrav braniteljima iz Županje...imam pitanje ako netko zna odgovor... dali se može podnijeti zahtjev za otpremninom od 525kn. po mjesecu provedenom u ratu na privremeno riješenje o mirovini. jer u njemu isto piše da sam u mirovini zbog profesionalne nesposobnosti za rad... nesposoban za DVS.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega pošto ste otišli u invalidsku mirovinu sa profesionalnom nesposobnošću za rad, imate pravo na 525 kuna za svaki puni mjesec proveden u Domovinskom ratu. Osim 525 kuna za svaki mjesec rata, imate pravo na 6 bruto plaća što recimo znači ako si natporučnik, koeficijent ti je 1,40 a osnovica za koeficijent ako nije mijenjana 4546,85 ( bar je bila u 2006) ti imaš pravo na 1,40 x 4546,85= 6 365,59 i to sve x 6 = 38 193,54.. Znači moraš dobiti otpremninu od 38193,54 + 525 kuna za svaki mjesec u ratu,

Kolega ti sada računaj koji si čin, koji je trenutno koeficijent jer je vjerojatno nešto malo veći a to vidiš na svojoj platnoj listi pomnožiš i sve zbrojiš i toliko trebaš dobiti. Podnesi zahtjev Personalnoj upravi Stančićeva 6 ( mislim da je 6) raspitaj se kopiraj rješenje od mirovine i napiši da zahtijevaš isplatu razlike otpremnine.

 

Ako nešto nije jasno pitaj, pozdrav i plati piće kada dobiješ, pijem pivo

Napiši koji si čin, koji ti je koeficijent, koja je nova osnovica za koeficijent i koliko si bio u ratu punih mjeseci i ja ču ti izračunati

 

poki

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija