Jump to content

Croatia osiguranje-kako se izboriti za svoja prava??


fenix29

Preporučene objave

:-? Nona mi živi u montažnoj stambenoj kućici koju je izgradio "Marles" 1988. god. i na koju je dao garanciju od 100 god. Od tada je objekt osiguran kod Croatia osiguranja i to putem trajnog naloga (oni sami odbijaju od prihoda). Nakon 5 god. usljed vremenskih nepogoda (Rijeka, bura) odpada mali komad fasade i to prijavljujemo Croatii, ali oni nakon komisije kažu da je to loš građevinski materijal i da osiguranje to ne pokriva. Iduće god. osiguravaju kuću kao da se ništa nije desilo..Ove god. opet usljed orkanske bure pada čitava fasada i oštećuje susjedovu kuću, isto Marles, žalimo se ali odbijaju nas kao da bura ipak nije bila te jačine da sruši 30 m fasade!!

Pitam zašto su osigurali objekat koji je uništen, kao da nije i sada me prave ludom? Kome da pišem žalbu s obzirom da mi je Croatia odgovorila u ime drugostupanjske komisije? Imamo li mi uopće prava na odštetu tj. da se to sanira s obzirom da moja nona tim lopovima plaća osiguranje 50 god. a nikada nismo na sreću tražili odštetu?

Unaprijed hvala :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neobično mi je to za CO. Oni još jedini znaju biti donekle pošteni. Uzmite odvjetnika (znam nekolicinu iz Rijeke koji rade isključivo odštetne zahtjeve - sigurno ih neće biti problem naći) i podignite tužbu (nadam se da vam zahtjev nije još zastario). Nakon podizanja tužbe obično vrlo brzo reagiraju, i mnogo su darežljiviji nego prije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To se morate dogovorit s odvjetnikom.

Iz mog iskustva najprije se prouči predmet te kaže kolika bi se eventualno odšteta mogla dobiti. Tada odvjetnik pošalje dopis CO-u i na to doda svoje troškove zastupanja. CO odgovara u nekom kratkom roku, ponudi nešto manji iznos od onog šta se traži, odvjetnik vam kaže kako stvari stoje i kakvi su po njemu izgledi za dobivanje parnice na veći iznos. Vi prihvaćate nagodbu i primate novce dok njega plati osiguranje. I to je to.

Možete vi dogovorit i postotak od naplate ako hoćete,ali to je vaša stvar.

 

Žao mi je, nesmijemo ovdje nikog reklamirat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija