filozof objavljeno: 16. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 16. siječanj 2008. otac mi zeli darovati stan oko kojeg se ja brinem i investiram u njega (kao i oko oca) koji je u potpunom ocevom vlasnistvu (stan) - da smo se brat i ja, kod smrti majke i na ostavinskoj, u potpunosti odrekli nasljedstva u korist oca. brat je pak vec zbrinut sa drugom ocevom nekretninom i posjedom u vec obavljenom darovanju. naime - otac i ja zajedno prodajemo taj stan i zelimo kupiti kucu na kojoj bih ja stajao kao vlasnik. kako se to odnosi na nasljednu masu i podjele sa mojim bratom kod smrti oca i da li je u tom slucaju (da bih ja ocu omogucio dozivotno uzivanje te moje imovine) bolje napraviti ugovor o dozivotnom ili o dosmrtnom uzdrzavanju? moram li se bojati da brat prema meni moze imati jos nekih potrazivanja? da li se, kod prodaje stana pa kupnje kuce, treba sastaviti novi ugovor sa ocem zbog toga jer se radi o drugoj nekretnini?? sto je pak kod nasljedivanja mene? ja sam u braku bez djece. da li brat, osim mog supruznika, ima pravo na moju stecenu imovinu i kako to izbjeci? hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.