Jump to content

Ugovor / drugi brak / nasljedstvo


tomo_zg

Preporučene objave

Poštovani,

 

rastavljen sam i imam jedno dijete iz tog braka. Imam novu vezu koja će biti ozakonjena pred sudom i imati ću dijete sa novom partnericom. Trenutno živim kod roditelja te imam jednu veliku nedoumicu oko sređivanja "papira"

Naime, još uvijek nisam službeno u braku sa sadašnjim partnericom te ona namjerava dignuti kredit i kupiti stan od mojih roditelja ( u tom stanuu ćemo mi nastaviti živjeti), a oni će s tim novcima kupiti manji stan koji će glasiti na njihovo ime. Stan od roditelja je barem 30% vrijedniji od iznosa koji ćemo buduća supruga i ja podignuti .Zanima me, na koji način se i ja mogu uključiti u vlasništvo stana koji kupuje moja buduća supruga( stan od mojih roditelja), a da pritom u slučaju moje smrti sva moja imovina tj. stan pripadne mojoj supruzi i našoj budućoj djeci, s obzirom da imam dijete iz prvog braka koje je zbrinuto i o kojem se skrbi njezina majka(moja prva žena) i kako ona ne bi mogla raspolagati dijelom imovine nakon moje ,možebitne smrti.

 

Ovo je malo "zakupusano" ali se nadam konkretnom odgovoru.

 

Hvala unaprijed!

Tomo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaša sadašnja supruga može kupiti manji stan na svoje ime, a veći neka ostane na vašim roditeljima. Onda oni presele u manji stan, a vi ostanete u njihovom. Na taj način ste svi zaštićeni, i vi, i vaša sadašnja supruga. Roditelji će živjeti u manjem stanu, vi u većem. Glupo je o tome misliti, ali ipak, u slučaju da vaša sadašnja veza zaškripi vi imate stan od vaših roditelja u kojem možete živjeti s njima, a vaša supruga stan koji je kupila i to joj ne mogu dovesti u pitanje ni vaše prošle, a ni eventualne buduće veze. Ovo je samo jedan prijedlog. Druga mogućnost je da supruga kupi stan od roditelja na ime vašeg zajedničkog djeteta (kad se rodi). Tako će i to dijete biti zbrinuto. Što se tiče vas kao uknjiženog vlasnika stana, sve zavisi u kakvom ste odnosu s bivšom. Ako je dijete iz prvog braka zbrinuto, možda ne bi tražilo ništa, ali uvijek može tražiti nužni dio nasljedstva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno liza,

 

a da li znaš što bi se postiglo, da moja buduća supruga kupi stan od mojih roditelja i oni tim novcem kupe manji stan, a da po kupovini ovog stana od roditelja pola vlasništva prenese na mene i onda mi sklopimo međusobne ugovore o doživotnom/dosmrtnom uzdržavanju. Što se događa u toj situaciji? Jer odnosi sa bivšom su takvi da sam tek nedavno otplatio sve kredite, a i dalje je "gladna" mojih novaca jer je i sama izjavila da ću sve rasprodati da nju namirim. Tužno ali istinito.

 

Hvala puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako želite izbjeći da stan vaših roditelja koji bi kupila vaša buduća supruga bude u polovici i vaš, neka ga kupi (tj. podnese prijedlog za uknjižbu prije sklapanja braka) U suprotnom vaša bivša supruga ima pravo podijeti tužbu radi utvrđenja da ste suvlasnik stana u polovici dijela. Zato vi prije nego što vaša buduća supruga (prije sklapanja braka) kupi stan možete zaključiti predbračni ugovor po kojem bi u slučaju rastave braka taj stan pripao vama u polovici (ili u nekom drugom omjeru) Taj bračni ugovor držite doma u "ladici" ili ga negdje pohranite, a ako zaškripi u novom braku osigurani ste. Ne preporučam da stan kupite na vaše buduće maloljetno dijete jer se u slučaju bilo kakvog raspolaganja s tim mora suglasiti centar za soc. skrb što je dodatna komlpikacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija