Jump to content

uporabna dozvola


zagreb

Preporučene objave

Kupujem stan u manjoj zgradici (8 stanova), koji ima uredan vl. list, 1/1, samo stoji zabiljezba da nema uporabnu dozvolu, jer se tada nije ni trazila.

Stan ima gradevinsku dozvolu iz 1999, sagraden je 2000, ima posjedovni list i elaborat, sve je uredno etazirano. Vidim po ZK da drugi stanovi imaju uredne kredite banaka, ali mene zanima, s obzirom da sada donose neke nove zakone da se kao nece moci upisati novi vlasnik ako stan nema uporabnu dozvolu...s time da vele da se to ne odnosi retroaktivno. Zanima me koliko ima istine u tome jer ne zelim dati 100 000 eura za stan gdje se ja necu moci upisati kao novi vlasnik...!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije baš jednostavno, prije (cca. 2 god.) nisu se tražile uporabne od strane banaka za upis hipoteke, tako da su se banke redovno upisivale, sad piše na grunt. da nema uporabne i pravnici u bankama se ograđuju maksimalno...

 

obaveza investitoru ostaje da ishodi uporabnu, bez obzira na protek vremena, ako vam banka prihvati upis hipoteke bez uporabne na konju ste jer praktički banka preuzima rizik...

 

elaborat je relativno nebitan, s obzirom da je prihvaćen od strane gruntovnice i proveden je, onda ostaje za vašu informaciju o tome što je vaše vlasništvo sukladno onome što je upisano u grunt.

 

ako prođe kod banke, vi još možete provijeriti da li ne postoji neki problem s građevinskom (kod insp. službi) i pitati investitora što se čeka s uporabnom? s obzirom da se na nekim područjima RH čeka godinama na termin za tehnički, možda je to razlog?

 

p.s.: uporabne su se "tražile" od uvijek, tak da to ne stoji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija