Jump to content

sve i ništa...


yvonne

Preporučene objave

pa ovako...brat mi je bio 7 godina u braku. Ima dvoje djece od 5 i 7 godine. Za vrijeme trajanja braka, uz pomoć prodaje stana od zenine bake te nešto novaca naše majke, kupljena je kuća. Za njezino uređenje dignuti su krediti koje on treba otplaćivati još 5 godina. Nakon razvoda sve je ostavio ženi i djeci, otišao je praktično sa dvije plastične vrećice.Dogovor sa bivšom suprugom je bio da dok ne otplati sve te kredite ne mora plaćati alimentaciju. Krediti iznose oko 3 tisuće kuna, a alimentacija 1500 kn. Sada mu je na plaću poslala ovrhu te mu ne ostaje niti 500 kn za život. Dakle, nema niti smještaja niti novaca da bi nešto iznajmio...ništa.

Kuća koju su kupili glasi na baku i nitko u njoj ne živi jer se bivša sa djecom odselila kod dečka. Što on može napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

...promjena mala okolnosti....ex mu je sjela na 50 % plaće...sada se više ne mogu niti krediti otplaćivati.

 

dakle, brat mi je tužen i ovrha je stavljena na plaću. on nije niti znao da se nešto dešava. stvar je u tome da u brakorazvodnoj presudi piše da će isplaćivati 1500 kn/mj na ruke bivšoj...pošto je plaćao kredite za kuću nije joj davao lovu ali je plaćao je vrtiće, ritmike, kuhinje, izlete, oblačio ih je...kupio kompjuter...(.rastali su se u 10/2006.)

on nezna na koji je iznos tužen jer nije do danas dobio nikakvu odluku. pretpostavljamo da ga je tužila kao da nije ništa plaćao.

pošto ona nije poštovala dogovor, te brat sada ne može otplaćivat kredite... da li on još može podnijeti zahtjev za podjelom bračne stečenine i dugova ....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija