Jump to content

Radna knjižica


rodYon

Preporučene objave

Evo ovak- izvadio sam radnu knjižicu prije ~2 godine, no uopće ju nisam koristio (poslodavac me nakraju zaposlio na studentski ugovor) i nikaj nije bilo upisano u nju. Prije nekaj manje od godinu dana sam imo u jednom dijelu kuće požar, u kojem su mi uništeni svi dokumenti. Problem je u tome kaj se uopće nisam sjetio navest da sam imo i radnu knjižicu, tako da u potvrdi od MUP-a o požaru radna knjižica uopće nije navedena. Sad me zanima koja je točno procedura izdavanja nove radne knjižice- jel moram to prijavljivat u Narodne novine (budući da nije izgubljena nego uništena)? Jel mogu na policiji tražit potvrdu da je uništena i radna knjižica? I najbitnije, kolko će sve to vremenski trajat? Jel mogu to riješit za jedan dan ili se radi o tjednima?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da se činjenica da ti je radna knjižica izgorjela može podvesti pod postupak u slučaju izgubljene radne knjižice. Ako ti je ipak ostao barem mali dio te izgorene knjižice (ne znam kakav je bio intenzitet požara), možeš ga ponijeti sa sobom i dati na uvid. Ostatak odgovora na tvoje pitanje slijedi:

 

"Izdavanje radnih knjižica, upis novih podataka i promjene u podacima u već postojećim radnim knjižicama, postupak primanja radnih knjižica u pohranu i postupak izdavanja istih iz pohrane

(Pravilnik o radnoj knjižici, NN br. 14/96)

 

Nadležnost i uredovno vrijeme

 

a) Izdavanje radnih knjižica, upis novih podataka i upis promjene podataka u postojećim, važećim radnim knjižicama, vrši Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba, Odjel za rad, Vodnikova 14 građanima s prijavljenim prebivalištem ili boravištem u Gradu Zagrebu kao i građanima koji su zaključili ugovor o radu ili su u radnom odnosu kod poslodavca čije je poslovno sjedište u Gradu Zagrebu, na njihov osobni zahtjev. Navedeni poslovi obavljaju se odmah po podnesenom pismenom odnosno usmenom osobnom zahtjevu stranke.

 

Navedeni poslovi obavljaju se na tri lokacije: Vodnikova 14, PU Novi Zagreb – Avenija Dubrovnik 12 i PU Dubrava – Dubrava 49.

 

Uredovno vrijeme na sve tri lokacije: svaki radni dan (ponedeljak – petak) u vremenu od 8.30-12.00 i 12.30-15.00 sati.

 

Informacije: u Vodnikovoj 14 na broj telefona: 6100-373, 6100-374, 6100-385, 6100- 386, u PU Novi Zagreb – broj telefona 6585-630, u PU Dubrava – broj telefona 6585- 420.

 

1.) Za izdavanje nove radne knjižice ako je postojeća djelomično osštećena ili popunjena(članak 23. Pravilnika o radnoj knjižici) potrebno je priložitiI:

 

- na uvid djelomično osštećenu ili popunjenu radnu knjižicu

- popunjeni i potpisani obrazac br. 2. (zahtjev za izdavanje radne knjižice)

- nepopunjenu radnu knjižicu koja se zajedno s obrascem br. 2 kupuje u Narodnim novinama,

- urednu i važeću osobnu iskaznicu (izuzetno putovnicu, a ako u putovnici nije upisano prebivalište u Gradu Zagrebu tada i uvjerenje PU Zagrebačke o prijavljenom prebivalištu uz predočenje potvrde o podnijetom zahtjevu za izdavanje osobne iskaznice ili uvjerenja o prijavljenom boravištu na području Gradu Zagrebu),

- ispravu o obrazovanju u izvorniku ili od strane javnog bilježnika uredno ovjerenoj preslici – ako ona glasi na djevojačko prezime ili bivše prezime onda treba priložiti u izvorniku na uvid Vjenčani list odnosno Rodni list sa iskazanim posljednjim važećim promjenama ili Izvadak iz matice rođenih u kojem su kronološkim redom njihova nastanka iskazane promjene u osobnom stanju građana (sve promjene osobnog imena, postojanje i prestanak braka bez obzira na broj, promjene državljanstva i drugi podaci propisani zakonom).

Napomena: radna knjižica može se izdati osobi koja je navršila 15 godina života na njezin zahtjev).

 

2.) Za izdavanje nove radne knjižice ako je postojeća izgubljena potrebno je priložiti::

 

- isto kao i pod 1.

- potvrdu o izvršenoj uplati za objavu oglasa o gubitku radne knjižice u Narodnim novinama."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija