Jump to content

Rok od 29.05.2008.


Matanaga

Preporučene objave

Bok svima!

 

jučer sam prvi put slušao pravosudni ispit kojeg je vodila komisija u slijedećem sastavu:

 

Svedrović - Kazneno i Kpp

 

Mikšić - GPP, Obiteljsko i nasljedno

 

Kriletić - Ustavno i organizacija pravosuđa

 

Komadina - Upravno i Radno pravo

 

Brežanski - Građansko i trgovačko pravo

 

Moj dojam je da ljudi uopće nisu strašni kakvim ih mnogi ovdje prikazuju (čuvenog Vičića i ostale koje jedu malu djecu još nisam imao (ne)sreću slušati :smijeh: )

 

Svedrović je ispitivao vrlo korektno, čak je malo i pomagao kandidatima da se prisjete ako nisu znali. Čitao je svačiju presudu i komentirao na koji način su presuđivali. Posebno ih je, također, pitao, da osim kaznenog djela o kojem su odlučivali navedu još nekoliko kaznenih djela iz glave Kaznenog zakona u kojem se ono nalazi. Izvanredne pravne lijekove je pitao vrlo malo (uglavnom da ih se nabroji ili da se o jednome nešto ukratko kaže). Sve u svemu, nije bio prestrašan.

 

Mikšić - moj prvi dojam je bio da je to jedan nasmijani i simpatični gospodin. Međutim, da rešeta pitanjima rešeta!

Mislim da je njih troje ispitivao preko sat vremena, ako ne i više. Najviše, naravno, GPP, vrlo malo ovršno, a nešto više obiteljsko. Pitao je i nešto sitno nasljednog ali ne puno. I za njega je moj dojam da je korektan.

 

Kriletić - to je jedna dama tihog glasa i blagog lika koja vas gotovo uspava dok ispituje. Najviše ispituje Ustav, gotovo 3/4 ispita. Zanimljivo je da jučer uopće nije ispitivala Zakon o državnom odvjetništvu. Također, načinom na koji vam postavlja pitanja vam gotovo sugerira odgovor. S njom zaista nitko ne bi trebao imati problema.

 

Komadinu nisam slušao jer polažem po skraćenom programu.

 

Brežanski - starija gospođa, purgerica. Kratko i brzo ispituje. Počela je s izvanugovornim odnosima (poslovodstvo bez naloga, naknada štete itd.) Onda je ispitivala stvarno (pravo građenja, etažno vlasništvo, stvarni tereti itd.) Iz obveznog je ispitivala ugovor o djelu. Trgovačko je ispitivala nekih desetak minut, uglavnom blic pitanja.

 

Sva sam pitanja (uključujući i ona s kvakom) zapisao, ali budući da se sad pripremam za slijedeći rok, oprostit ćete mi ako ih postam nakon (nadam se) uspješno odrađenog ispita.

 

I da zaključim, onaj tko je iole učio i ima imalo soli u glavi, može bez straha na pravosudni. Mene je nakon ovog što sam jučer vidio puno manje strah nego prije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija