Jump to content

tehnološki višak nakon porodiljnog


tina76

Preporučene objave

Može li mi netko odgovoriti:učiteljica sam razredne nastave na porodiljnom do 22.9.S povratkom na posao postajem tehnološki višak.Radim u Zagrebačkoj županiji,a živim u Zagrebu.Kakve imam šanse da me zaposle u drugoj školi,tko raspoređuje tehnološki višak i prema kojem kriteriju,hoće li me smjestiti u Zagreb ili Zagrebačku županiju te da li mi je pametnije vratiti se s porodiljnog s početkom školske godine i sama potražiti posao po školama?HVALA :beba:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ravnatelj je dužan pripadajućem gradskom/županijskom uredu prijaviti poslovno uvjetovani otkaz i to početkom otkaznog roka, a oni su dužni voditi evidencijsku listu o tome.

Prednost pri zapošljavanju ostvarujete po više točaka KU, od mogućih 6:

-zaposlenik u otkaznom roku zbog poslovno uvjetovanog otkaza ugovora o radu

-zaposlenik iz stavka 2. ovoga članka (na spomenutoj listi GU)

-nezaposleni učitelj - član Sindikata

 

Na listi ćete biti ZG županije, ne Grada Zagreba.

Dakle, za Grad Zagreb imate prednost po dvije točke.

 

Tko raspoređuje?

Pri (prije) objavljivanju natječaja, ravnatelj je dužan tražiti suglasnost od gradskog ureda, odnosno oni njemu dati obavijest kako u njihovoj evidenciji nema osoba s poslovno uvjetovanim otkazom, te da može zaposliti nekog drugog. Tek tada može poduzimati daljnje radnje.

 

Nadalje, temeljem Zakona o izmjenama i dopunama zakona o osnovnom školstvu, radni odnos se može zasnovati i bez natječaja, a vi spadate u kategoriju pobrojanu u čl.73 st.4:

"...s osobom kojoj je ugovor o radu na neodređeno vrijeme na radnom mjestu učitelja, stručnog suradnika, odnosno ravnatelja otkazan zbog gospodarskih, tehničkih ili organizacijskih razloga i koja se nalazi u evidenciji ureda državne uprave u županiji, odnosno Gradskoga ureda za obrazovanje i šport Grada Zagreba."

 

Razborito bi bilo da i malo potražite sami, naročito ako želite raditi u gradu u kojem i živite, a niste radili prije. A i ravnatelji vole kad ne moraju objavljivati natječaje... :)

 

Za trajanja porodiljskog vam ne može dati otkaz, a ovisno o predhodnom vremenu provedenom u školama ovisi i otkazni rok.

Ujedno, ukoliko budete na nekom bolovanju tijekom otkaznog roka, otk. rok ne teče.

Ako vam za to vrijeme nema satnicu za ponuditi, dužan vam je uručiti pismenu obavijest kako niste dužni dolaziti na posao iz tih razloga, a uredno isplaćivati plaću, doduše bez prijevoza.

I otpremninu na kraju balade, naravno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MZOŠ je isplaćuje po isteku otkaznog roka, zakonski rok je 30 dana, no nikada je nisu u tom roku isplatili, no niti pretjerano kasnije. Obračunaju je uz obračun plaća tog mjeseca kad je trebala biti isplaćena, a isplate uredno mjesec ili dva kasnije od zak. roka. I nimalo se ne sekiraju zbog toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija