Jump to content

prava zaposlenog branitelja


Vedra

Preporučene objave

Imam jedno pitanje: suprug je zaposlen u privatnoj tvrtci (bave se knjigovodstvom, dostavljač je, nebitno ustvari) od 1.travnja 2007. g., ima ugovor na neodređeno, međutim, nije dobio dosad niti jednu plaću. Na pitanja zašto plaća kasni, rečeno mu je da će ga isplatiti kada na račun firme sjedne poticaj, jer oni zasad novaca nemaju, no to se do dana današnjega nije dogodilo (prijavljen je na 2.300,00 kuna). Trenutno je na bolovanju i dobiva 1.086,00 kn, dakle, nije niti taj iznos u redu (trebao bi dobivati 70% od plaće).

Molim savjet pravnika kako postupiti da bi dobio zaostala primanja.

Još nešto, ja sam pitala na burzi vezano za slučaj, i gospođa mi je rekla da on u cijeloj situaciji nije žrtva jer je pristao na nezakoniti ugovor o radu!? pa, kao da ne zna u kakvoj državi živimo!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je prijavljen u II stup mirovinskog osiguranja neka tamo provjeri da li su mu uplaćivani doprinosi za mirovinsko i zdravstveno.Ako nisu neka ih prijavi državnom inspektoratu(neka i njih kontaktira kad to provjeri) a i državnom odvjetništvu da se podnese kaznena prijava po čl.114 kaznenog zakona(iz 1997g).Kako će to sve ispast i koliko će trajat ne zna nitko.Ako ima ugovor ne vidi kako je pristao na nezakonit ugovor o radu,pa nije potpisao da će radit bez plaće.Idi na www.moja uprava.Tamo ćeš vidjet sve što te zanima i daljnje postupke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija