Jump to content

zajednički dijelovi zgrade


tisovac

Preporučene objave

za stambeno poslovnu zgradu je ishođena potvrda o posebnim dijelovima zgrade. u prizemlju su dvije ordinacije, a na katu dva stana. zajednički dijelovi zgrade su između ostalog, zajednička čekaonica za ove dvije ordinacije i stubište s podestom kao ulaz u stanove.

postoji li bilo kakva mogućnost da se upisom posebnih dijelova zgrade u gruntovnici onemogući vlasniku posebnog dijela npr. stana (dakle i suvlasniku zajedničkog dijela nekretnine)bezrazložno korištenje ili boravak u čekaonici? i obratno: vlasniku ordinacije bi se trebalo onemogućiti bilo kakvo pravo na zajednički ulaz u stanove.

osim ugovora o uređivanju vlasničkih odnosa (gdje bi se ta pitanja mogla regulirati)postoji li kakva mogućnost zabilježbe tih ograničenja u zk odjelu?

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

U prizemnim prostorijama ima nekoliko prostorija koje nisu bile privedene svrsi, a bile su namijenjene atomskim skloništima, pa su predstavljale nasute temelje zgrade u zajedničkom vlasništvu.

 

Stanari, koje dijeli nosivi zid od tih prostora, bez dozvole stanara, probili su zidove za vrata i prozore, izbacili nasutu zemlju i preuredili prostore u nekoliko soba koje su onda postale proširenja njihovih stanova.

 

Budući da u zgradi ima još takvih prostora, oni su odlučili osvojiti ih napraviviši otvor u debelom zidu temelja zgrade zbog čega je upravitelj podnio kaznenu prijavu. Građevinski inspektor je nekoliko puta krivotvorio rješenje (lažno prikazao da je sve u redu), sudac je krivotvorio rješenje jer je donio rješenje za neke davne radove, a ne za one radove koji su prijavljenji -(potkopavanje temelja zgrade).

 

Kako riješiti ovaj slučaj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija