Jump to content

pomoč


potrebnapomoc

Preporučene objave

poštovani ,

nisam nikad koristio neke pravne pomoči pa bi se prvo na vas obratio i unaprijed se vam zahvaljujem za vašu pomoč.

 

Dobio sam poziv zbog čl.263 st.1 ??????? za nekakakvo kazneno djelo , da se javim na ročište koje če odlučivati o pritvoru (?!) u smislu 105čl zakona .

 

Dobio sam pismo na kučnu adresu u Austriju , jer imam dvojno državljanstvo preko mojih roditelja.Negdje u 7.mjesecu je bio policajac u na adresi mojih roditelja u Hrvatskoj , i na lističu papira ostavio ime sudkinje kojoj se trebam javiti??????niti neznam zašto niti zbog čega.

Zvali smo sudkinju dva puta ali je bila na godišnjem,a sada pred tjedan dana sam dobio "obično" pismo na moju adresu u Austriju (poziv na ročište o pritvoru???).

 

Zanima me kako mogu te za nešto optuziti (nisam bio na nikakvom saslušanju kod policije ili bilo koga u Hrvatskoj,nikakav istražni postupka ni ništa) , zašto niti neznam što se dogadja.

 

Molim za pomoč,jedini dokument što imam je taj poziv i na papiriču napisan(od 7.mjeseca) ima sudkinje kojoj se moram javiti?

 

Idemo u Hrvatsku jedanput mjesečno , sada me je strah doči na granicu jer se bojim da me pošalju u pritvor.Nikakda nisam bio osuđivan , imam obitelj sa dvoje male djece.

 

STA DA RADIM ?

 

 

p.s.zadnji put sam bio u dulje poslovno u hrvatskoj 2005 godine , kada smo poslovno surađivali sa puno hrvatskih tvtki , i ništa posebno se nije desilo . Sve variante smo preispitali.

 

Hvala vam svima za vašu pomoc.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

 

Članak 263.

 

(1) Tko požarom, poplavom, eksplozivom, otrovom ili otrovnim plinom, ionizirajućim zračenjem, motornom silom, električnom ili drugom energijom ili kakvom općeopasnom radnjom ili općeopasnim sredstvom izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu većeg opsega,

 

kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

 

 

Vidjeti u sudu o čemu se radi - možda najbolje preko odvjetnika iz RH kojeg ćete angažirati vi ili Vaša najbliža rodbina (otac, majka, djeca, braća sestre).

 

Pritvor ne znači da ćete (u slučaju da se proglasite krivim) odmah biti osuđeni na zatvor. Možda bude i uvjetna (pod uvjetom dokazane krivnje)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija