Jump to content

Šanse oca za skrbništvo nad djecom?


janko35

Preporučene objave

Molim za savjet!

Situacija je slijedeća: Supruga je u srpnju podnijela tužbu za rastavu braka iz razloga što sam ja u vezi s drugom ženom. Do prekjučer smo živjeli u zajedničkom kućanstvu sa dvoje malodobne djece za koju smo vezani oboje i bez obzira na moju vezu ne želim «potpuno» skrbništvo prepustiti njoj. Pokušavao sam s njom postići dogovor oko podjele obaveza i dogovoriti se o svemu za dobrobit djece, no ne ide. Odvela je djecu po mom mišljenju u neadekvatan smještaj (jer nisam kompetentna osoba da to prosuđujem) dok sam ja bio u noćnoj smjeni, bez ikakvih najava, razgovora i sl. ostavivši mi poruku na stolu. Otišao sam do škole koju pohađa stariji sin od 8 godina da vidim znaju li oni nešto više od mene te mi je učiteljica rekla da dijete još uvijek nije ispisano iz škole samo da ju je moja uskoro bivša supruga dan prije obavijestila da naš zajednički sin od sutra više neće pohađati tu školu već da je prebačen u drugu. Isto je i s mlađim djetetom koje pohađa vrtić. Napominjem da još nije donešena mjera o privremenom skrbništvu do okončanja postupka koju smo na prvom ročištu zatražili i ja i ona. Da li je mogla učiniti takvo nešto i mogu li ja učiniti što da vratim djecu osim da dobro nabrusim živce? Kakve su mi šanse da ja dobijem djecu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da bi Vam poučan topic bio ovdje u Obiteljskom - "Zašto majka gubi skrb nad 5-godišnjim djetetom". Canis je opširno opisao bit skrbništva nad djetetom u više postova tamo. Bit je, iako su djeca na primarnoj skrbi kod majke, skrbnici ste i dalje oboje. Majka Vam ne bi smjela onemogućavati skrb nad djecom i viđanje s njima. Možete se obratiti nadležnom CZSS-u.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Glede prava na skrb dani su vam odgovori i zaista je roditeljska skrb zajednička, a dijete se samo povjerava jednom od roditelja.

 

Post pišem čisto radi informacije glede škole: učitelje se može i ne mora obavijestiti o prijelazu u drugu školu ali i ne mora. Naime, roditelj ne sudjeluje aktivno u proceduri raznoseći dokumente i razgovarajuć' na 5 strana, već je dovoljno da se javi školi u koju dijete prelazi te tamo obavi sve što treba, a oni međusobno rješavaju papirologiju u skladu s važećim zakonom i pripadajućim pravilnicima.

 

Upravo otud i vaše iznenađenje zbivanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija