Jump to content

1000 ? predana tuzba za razvod braka


tobix

Preporučene objave

ovako

vec jako dugo vremena tocnije dvije godine nema vise nicega

uz 1000 zapocetih razgovora nista

za sve sto sam do sada rekla dobila sam samo po par nebuloznih uvreda i to bi bilo sve

na rjeci da se zelim rastati nisam dobila nista.

predala sam tuzbu uplatila 200 kuna. reakcije ravne nuli. na sve se oglusuje i gura glavu u pjesak dalje. zivimo u mome stanu. e sada, mislim da se nece pojaviti niti na jednoj raspravi niti na centru. imamo malodobnu kcer. doma je uzas neugoda svima. sada me zanima ako se vec ne bude pojavio niti na jednoj raspravi niti na centru mirenja itd.

da li sa time samo ubrzava proces razvoda ili ce ga usporiti, to bi bilo prvo pianje?

ako recimo ubrza proces tako indolentnim ponaseanjem i ne suradnjom. zanima me sto ako i nakon donosenja rjesenja ostane tako sjediti doma i raditi daljnje neugodnosti takvim postupcima. zar ce jedino rjesenje biti delozacija ili sto. nerazumijem. nema imovinske rasprave to je cisto.

zanima me nepojavljivanje na raspravama centrima itd. je sa tim usporava proces ili ubrzava? i sto ako se ne bude zelio maknuti iz stana?

da li je moguce da ne placa alimentaciju iako ima stalna primanja.

po tim pitanjima sam amlo zbunjena.

hvala na pomoci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nemam nikakvoga odvjetnika ili nesto tako

guram sama

pa stvarno neznam sto s cime dobiva u koliko se ne odaziva na rocista ili u centar

sto uopce bilo tko dobiva ne gledanjem i izbjegavanjem problema i istine

 

zaista me zanima sto i kako idu takvi slucajevi

gdje se jedna strana ne odaziva nikako, znam i vjerujem da ce biti tako. nece doci nece se odazvati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

super barem jedan odgovor. znaci do okoncanja price nista. sada mi je taj dio ok.

a jos kada bi mogla dobiti odgovore sto on moze postice ne dolascima na rocista i u czss, je dobiva sa time na vremenu ili on gubi na vremenu. mislim hoce li na takav nacin sve rastegnuti u nedogled ili pak skratiti cijelu pricu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tobix je napisao:

sada me zanima ako se vec ne bude pojavio niti na jednoj raspravi niti na centru mirenja itd.

da li sa time samo ubrzava proces razvoda ili ce ga usporiti, to bi bilo prvo pianje?

 

što se tiče "mirenja" na Centru nije mi poznato da li imaju i da li koriste instrumente kojima mogu nekoga prisiliti da dođe na razgovor, ili je dovoljno da u konačnome mišljenju koje se dostavlja sudu, a koje se daje u svrhu pomoći sudu pri odluci kojem će se roditelju dodijeliti maloljetno dijete na zajednički život i skrb, samo navedu da se otac pokazao potpuno nezainteresiranim. postupak na Centru ne može trajati u nedogled, nekad dok se još nazivao "mirenjem" morao se okončati u roku od tri mjeseca, a nije mi poznato koliki je vremenski rok danas. što se tiče suda, znam da neodazivanje sudskim pozivima može rezultirati policijskim privođenjem, novčanom kaznom, a mislim da se obračunaju i troškovi privođenja; na samom su pozivu obično navedene sankcije koje neodazivanje

povlači za sobom.

 

zanima me sto ako i nakon donosenja rjesenja ostane tako sjediti doma i raditi daljnje neugodnosti takvim postupcima. zar ce jedino rjesenje biti delozacija ili sto.

 

ukoliko je stan isključivo Vaše vlasništvo (kupili ste ga ili dobili prije braka) i u njega ste ulagali jedino Vi prije braka, a tijekom braka niste uložili niti lipe, situacija je čista i vjerojatno nakon okončanja razvoda možete pokrenuti postupak za njegovo iseljenje, ukoliko se ne iseli dobrovoljno. ali, ukoliko ste stan tijekom braka okrečili, ili ste kupili nove prekidače za svjetlo, ili ste nna bilo koji način uložili u održavanje, pa makar sve išlo iisključivo iz Vaših prihoda (osim nasljedstva), može od Vas tražiti da mu isplatite polovicu uloženog novca, ako računima može dokazati troškove.

 

da li je moguce da ne placa alimentaciju iako ima stalna primanja.

 

ukoliko se dijete dodjeli Vama na zajednički život i skrb, dužan je plaćati alimentaciju koju će mu odrediti sud; neplaćanje alimentacije po hrvatskim je zakonima kazneno djelo koje se može kazniti i kaznom zatvora, što ne odgađa obvezu isplate iste. također, Vi ste dužni dopustiti mu susrete i viđanja s djetetom, u mjeri koju će također odrediti sud; nepoštivanje odluke suda i u ovom je slučaju kazneno djelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na prvom ročištu će vas uputiti posredovatelju, a u roku od 15 dana ćete morati pokrenuti postupak posredovanja.

Ako je razvod tužbom morate se odazvati vi (tužiteljica) inače se smatra da je tužba povučena.

Kako god se okrene, posredovatelj mora dovršiti postupak u roku od 3 mjeseca što im vrlo često nije običaj, no možete ih i pismenim putem na to "podsjetiti" ako zatreba.

Potom vam posredovatelj mora u roku od 15 dana dostaviti stručno mišljenje, a vi sudu u roku od godine dana (od dostave one prve odluke suda o posredovanju) kako se tužba ne bi smatrala povučenom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija