Jump to content

Molbe i ostalo- kome slati?


Staky

Preporučene objave

Poštovani;

htjela bih ukratko ako mi možete objasniti kome se šalju molbe ako želim da se kazna zatvora pretvori u uvjetno, ili za smanjivanje kazne zatvora ?

Napominjem da je sve gotovo, sav proces i već se vrši kazna zatvora od ponedjeljka.

Nemamo branitelja jer smo imali po službenoj dužnosti ali je taj za zemljišno knjižne stvari, iako je bio do kraja s nama. Moli vas pomozite mi savjetom jer ja kao supruga pišem sve sama, moram to negdje adresirati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete pisati izvanredni pravni lijek koji podnosite Općinskom sudu (za Vrhovni sud) izlažući nove okolnosti koje niste mogli izložiti tijekom suđenja.

Zakon o kaznenom postupku - izvadak:

Izvanredno ublažavanje kazne

Članak 414

Ublažavanje pravomoćno izrečene kazne dopušteno je kad se nakon pravomoćnosti presude pojave okolnosti kojih nije bilo kad se izricala presuda ili sud za njih nije znao, iako su postojale, a one bi očito dovele do blaže osude.

Članak 415

(1) Zahtjev za izvanredno ublažavanje kazne mogu podnijeti osuđenik i uz njegovu privolu njegov branitelj te njegovi rođaci koji su ovlašteni podnijeti žalbu protiv presude u njegovu korist.

(2) Zahtjev za izvanredno ublažavanje kazne ne zadržava izvršenje kazne, osim ako predsjednik prvostupanjskog vijeća iz opravdanih razloga ne odluči drukčije.

 

 

Također možete zatražiti da Predsjednik RH pomiluje Vašeg muža, a navedena molba se podnosi Ministarstvu pravosuđa. Postupak odlučivanja traje u pravilu par mjeseci, a nakon odluke, može se ponoviti nakon 6 mjeseci. (ovo je regulirano Zakonom o pomilovanju)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija