Jump to content

Dosjelost


iksicy

Preporučene objave

Pozdrav!

Imam velik problem koji je u zadnjih par dana postao jos veći, premda neznam kome se obratiti, poznanici su me uputili ovamo.

Naime, iza mog oca(1984) pokrenut je ostavinski postupak i time sam ostvario polovicu kuće u kojoj živim sa svojom obitelji otkad znam za sebe. No,iza moje majke koja je bila vlasnica druge polovice kuće nije pokrenut ostavinski postupak. Od njezine smrti je proslo 21 godina. Zbog osobnih zdravstvenih problema odlucio sam riješiti pitanje kuće radi svoje djece, prvo razgovorom sa bratom i dvije sestre, pri kojem se jedna od sestara pobunila i rekla da ne zeli dobrovoljno dati svoj dio kuce na moje ime, iako je majka svu djecu novčano pomagala, i svima dala stan ili kucu, meni je usmeno obećala (i to se podrazumijevalo) da je kuća u kojoj živim moja. Sada me zanima, dali da se natežem sa sestrom oko potpisa( s kojom je stvarno teško bilo što raspraviti)ili se kuća može riješiti na ovaj drugi način - dosjelošću? Dodatno napominjem da sam u kuću ulagao od smrti majke i oca, sada kuća više uopće ne liči na ono što je nekad bila, uz to imam i račune i dokaz o dignutom kreditu,i svjedoke o prijašnjem stanju.

Unaprijed neizmjerno zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija