Jump to content

umanjivanje troškova prijevoza


Issytop

Preporučene objave

Djelatna sam vojna osoba, stanujem u malom mjestu desetak km od mjesta službovanja. Odobrena mi je nadoknada troškova prijevoza na posao i s posla u visini mjesečne karte. Međutim, praksa je postrojbe slijedeća: da se trošak mjesečne karte (ne postoji pokazna karta kao u ZG) podijeli s brojem radnih dana u mjesecu, pa pomnoži brojem dana kojeg ste proveli na poslu (u vojsci se često koriste slobodni dani prikupljeni velikim brojem straža i službi), te mi tako isplaćuju neki hibrid mjesečne karte i pojedinačnih karata. Na moju štetu, naravno.

 

Ima li tko saznanja o legalnosti takve prakse?

 

Ispričavam se ako sam pogriješio odabravši Radno pravo, učinilo mi se da tema ima više veze s radom nego s braniteljima.

 

Hvala, pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ultra, zahvaljujem Vam na odgovoru, ali ako Vam se da razmisliti još malo...

 

Nije mi jasno:

mjesečna karta (blokić s kartama, nije pokaz) košta manje od zbroja pojedinačnih karata - zato je i odobren taj oblik prijevoza (inače postoji opcija plaćanja pojedinačnih karata). Osim toga, mjesečna karta kupuje se početkom mjeseca, za cijeli mjesec, i ne možete kupiti manje nego za cijeli mjesec.

Ako Vam netko na kraju mjeseca isplati 15/20 onoga što ste platili za mjesečnu kartu, onda vas je oštetio.

 

Zahvaljujem svakome tko ima šta za reći o ovoj matematici.

 

Pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledajte Kolektivni ugovor ,jer ukoliko u odredbi Kolektivnog ugovora piše da imate pravo na na isplatu troškova mjesnog prijevoza u visini cijene mjesečne karte onda bi iznos naknade troškova prijevoza trebao biti jednak iznosu na potvrdi o visini prijevozne mjesečne karte,neovisno o tome što niste dio mjeseca nije radili (radi bolovanja,godišnjeg i sl.).Jedino ako niste radili ni jedan dan u mjesecu,naknada se ne isplaćuje.

 

Ako se troškovi prijevoza isplaćuju po cijeni pojedinačne prijevozne karte (po danu)tada iznos naknade ovisi o broju dana koje ste radili (iznos cijene pojedinačne karte x broj dana provedenih na poslu).U tom slučaju se ne obračunava naknada za dane bolovanja,godišnjeg,blagdana,slobodnih dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Takva su i moja razmišljanja...

 

U Kolektivnom ugovoru -inače pripadamo pod državne službenike i namještenike, a ne pod javne službe :)- omogućene su obe opcije. O opravdanosti u svakom pojedinom slučaju odlučuje zapovjednik postrojbe, a kod mene je odlučio da se trošak prijevoza isplaćuje u iznosu mjesečne karete.

Usprkos tome su mi -godinama- isplaćivali na način koji sam opisao.

Pa sam zapravo odlučio da nešto po tom pitanju poduzmem.

 

Imate li kakav savjet?

 

Još jednom zahvaljujem na trudu :)

 

Pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znači,ukoliko ste zaposlenik državne službe i isplatu su odredili na način isplate mjesečne karte, onda imate pravo na mjesečnu kartu (ukoliko vam je to povoljnije) ili isplatu troškova mjesnog prijevoza u visini cijene mjesečne karte.

 

još nešto;naknada troškova prijevoza,(mjesečne karte)isplaćuje se unaprijed i to najkasnije posljednjeg dana u mjesecu za idući mjesec.

 

sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Evo, dobio sam (naravno) odbijenicu od Pesonalne službe: da su oni ispravno obračunali, jerbo imaju takvo tumačenje Financijske službe.

Ima li se, po Vašem mišljenju, smisla suditi s njima (radi se o desetak tisuća kuna razlike, što meni zaista nije mali novac)?

Što i kome u tom slučaju trebam poslati?

 

Sretni blagdani! Pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija