Jump to content

Porodiljna naknada za 3. dijete i posao


flora

Preporučene objave

Lijep pozdrav!

Molila bih za brz odgovor, jer se za nekoliko dana moram odlučiti o daljnjem postupanju..

Nezaposlena sam, prijavljena na Zavodu za zapošljavanje i već 7 mjeseci primam porodiljnu naknadu za 3. dijete (imam pravo na 3 godine porodiljne naknade). Imam priliku od sljedećeg tjedna prihvatiti posao predavača etike u srednjoj školi, no to bi bilo samo oko trećine pune satnice.

Zanima me: da li bi mi sa trećinom satnice (6 sati tjedno) išao radni staž i mirovinsko?

Postoji li mogućnost da (barem do navršene 1. godine djeteta) zadržim pravo na porodiljnu naknadu, dakle ostanem prijavljena na Zavodu za zapošljavanje, te istodobno prihvatim posao kao honorarni (na ugovor o djelu)?

Nadam se pozitivnom i brzom odgovoru, puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi biste se, prema vašem postu, zaposlili na nepuno radno vrijeme, što se radnog staža i ostalih prava tiče, ostvarujete ih kao da radite u punom radnom vremenu, dakle radni staž vam normalno "ide", a polodavac vam je dužan uplaćivati obvezno zdravstveno i mirovinsko osiguranje.

Što se naknade sa Zavoda tiče mislim da ne možete istovremeno biti zaposleni preko ugovora o djelu i nastaviti primati naknadu za nezaposlene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na odgovoru, to bi mi baš odgovaralo!

Međutim, upravo sam iz srednje škole saznala da je taj posao dobila druga osoba, no ona nije kvalificirana za etiku. Sada me zanima da li je škola, kao državna institucija, dužna ipak objaviti natječaj za to radno mjesto, ili se mogu provući bez natječaja?

Puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E da, i još jedna stvar..

u slučaju da škola mora objavit natječaj a to ne napravi (ne bi me čudilo), postoji li način da ja reagiram na to neobjavljivanje i postignem išta?

također, kada bi i bio natječaj te na njemu prođe nekvalificirana osoba a ne ja (koja sam kvalificirana), mogu li nekako reagirati?

Hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

flora je napisao:

Sada me zanima da li je škola, kao državna institucija, dužna ipak objaviti natječaj za to radno mjesto, ili se mogu provući bez natječaja?

Natječaj se ne mora objaviti ako se osoba nalazi u evidenciji ureda državne uprave kao radnik za kojim je prestala potreba u punom ili dijelu radnog vremena i tim im se putem predlaže škola koja je prijavila potrebu. Tek nakon provjere da ne postoje takve osobe se smije uopće krenuti dalje sa zapošljavanjem drugih osoba.

Nadalje, moguće je zasnovati i radni odnos na određeno vrijeme do 60 dana, također bez natječaja.

Nije potreban ni ako se zasniva radni odnos s osobom kojoj je ugovor na neodređeno radno vrijeme otkazan iz gospodarskih, tehničkih ili organizacijskih razloga a u evidenciji je ureda državne uprave.

Nije potreban ni kada se radi o osobi zaposlenoj u školi na neodređeno nepuno radno vrijeme.

Ista je stvar i kad se radi o sporazumu škola pri čemu se osobe zaposlene na neodređeno radno vrijeme žele zamijeniti međusobno radi udaljenosti do radnog mjesta.

 

Prema Pravilniku o stručnoj spremi i pedagoško-psihološkom obrazovanju nastavnika u srednjem školstvu te njegovim izmjenama i dopunama odgovarajućima se za spomenuti predmet smatraju: prof. filozofije, dipl. filozof, dipl. teolog, dipl. kateheta, nastavnik s visokom školskom spremom društveno - humanističkog smjera uz uvjete utvrđene nastavnim planom i programom, prof. hrvatske kulture, dipl. kroatolog, prof. religijske kulture i dipl. religiolog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija