Jump to content

Regresni dug prema osiguranju, zastara istog!


dragolino

Preporučene objave

Imao sam saobracajnu nezgodu 2004, udario sam u drugi automobil iz suprotnog smera, ustanovljena je moja krivica, imao sam 1.7 promila alkohola u krvi. 01.08.2005. sam dobio konacnu presudu Okruznog suda, kada sam dobio uslovnu osudu, oduzimanje dozvole i novcanu kaznu. Osiguranje je isplatilo materijalnu i nematerijalnu stetu svima u mojim i kolima ostecenog, i podnelo regresni zahtev prema meni. Tuzba jos nije podignuta, ali mi prete istom ukoliko ne krenem sa otplacivanjem. Posto se radi o ogromnoj sumi, intersuje me KADA DOLAZI DO APSOLUTNE ZASTARE? Da li 01.08.2015? Da li, u slucaju pokretanja tuzbe od strane osiguranja zbog neplacanja duga, ta zastara pocinje da tece opet ispocetka? Koliko sam razumeo, rok za zastaru pokretanja tuzbe je bio 3 godine od 01.08.2005. Da li je to uslo u zastaru, ili je taj rok pocinjao ispocetka svakom njihovom aktivnoscu, tj. slanjem opomena pred tuzbu?

Molim vas, pomozite, student sam, svakom moze da se desi tako nesto. Bio sam tek novopeceni vozac u vreme nesrece, povezao ljude koje uopste ne poznajem, a svi su trazili odstetu od osiguranja.

Unapred hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po jeziku pretpostavljam da ste iz Srbije.

Odmah ću naomenuti da je ovo hrvatski pravni portal na kojem su korisnici i nmoderator u pravlu upoznati samo sa hrvatskim propisima.

 

Dakle sljedeći stav je odraz hrvatskih propisa.

 

Zastara prestaje podnošenjem tužbe. Dakle ako tužba bude pokrenuta u zakonskom roku u kojem nije nastupila zastara, ona ne može zastariti.

 

Vi ste očito pobrkali prekršajnu odgovornosti i odgovornost za štetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija