Jump to content

ugovor o posl.suradnji - zastupstvu


andry

Preporučene objave

Molila bi ako me netko moze savjetovat kako bi trebao izgledat ugovor o poslovnoj suradnji, zastupstvu?

Imam usmeni dogovor o poslovnoj suradnji, koji bi htjela pretociti u pismeni i zastiti sebe kao poduzece s obzirom da ulazem vlastiti kapital.

Koji su bitni dijelovi ugovora i koje obveze moram traziti od dobavljaca a na koje moram pristati, znam da je sve stvar dogovora, ali zelim sebe zastiti u pogledu posl,suradnje dugorocne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ugovora o poslvno-tehničkoj suradnji i ugovora o poslvnoj suradnji

 

__________, iz ________________ , po zastupniku ______________

_________, iz ________________ , po zastupniku ______________

zaključili su

 

UGOVOR O POSLOVNO - TEHNIČKOJ SURADNJI

 

I. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da se djelatnosti njihovih tvrtki djelomično podudaraju, te u tom smislu imaju interes za:

- zajednički nastup na tržištu,

- osiguranje plasmana vlastite proizvodnje i angažiranje kapaciteta obje tvrtke pod što povoljnijim uvjetima,

- korištenje raspoloživih resursa pod što povoljnijim uvjetima,

- korištenje referenci, iskustava i poslovnih veza obje ugovorne strane na tržištu,

- podjela troškova i smanjenje rizika u poslovanju.

II. Ugovorne strane suglasno zaključuju da će u slučajevima kad opseg radova, prodaja vlastitih proizvoda i materijala i pružanje usluga to traže, zajednički:

- surađivati kod ponude i izvođenja investicijskih radova i usluga, te kod plasmana vlastitih proizvoda,

- surađivati u komercijalno-tehničkoj obradi poslova za tržište u fazi izrade ponude i ugovaranja,

- surađivati kod prijavljivanja dokumenata i ugovora, posebno u svezi sa ponudbenim garancijama.

III. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da se cijene prema investitoru ili kupcu formiraju isključivo prema tržišnim uvjetima.

Ugovorne strane također utvrđuju da će za svaku zajedničku poslovnu ponudu prema investitoru ili kupcu zaključiti poseban ugovor.

IV. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da će u slučaju nedostatka vlastitih kapaciteta, materijala, poluproizvoda, proizvoda, usluga i drugih resursa ustupati drugoj strani temeljem posebnog ugovora raspoložive resurse po najpovoljnijim uvjetima.

Ugovorne strane također utvrđuju da će obveze proizašle po ugovorima iz prethodnog stavka kompenzirati u visini međusobnih potraživanja, a za nekompenzirani dio obveze ugovara se gotovinska isplata.

V. Ugovorne strane su suglasne da će se sporuka materijala ili izvedba radova te naplata izvršenih usluga koje jedna ugovorna strana izvrši drugoj obračunavati na temelju cjenika koji su sastavni dio ovog ugovora.

Za isporuke materijala i izvedbu radova odnosno naplatu izvršenih usluga koje nisu obuhvaćene redovnim cjenicima, ugovorne strane zaključiti će neposredno prije realizacije pojedinačne ugovore ili aneks ovom ugovoru.

VI. Prilikom realizacije poslova ostvarenih na tržištu u okviru zajedničke poslovno-tehničke suradnje, ugovorne strane se obvezuju da će sve stručne poslove prioritetno povjeriti na realizaciju vlastitim stručnim službama i radove izvoditi vlastitim kapacitetima, dok će posebne zadatke van djelatnosti suglasno povjeriti drugom subjektu.

VII. Ugovorne strane bezuvjetno se obvezuju na čuvanje poslovne tajne za sve podatke i dokumentaciju vezanu uz ostvarenje ovog ugovora.

VIII. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da ovom ugovoru ne mogu pristupiti treće osobe bez suglasnosti obiju ugovornih strana.

IX. Ugovorne strane su suglasne da troškove sastavljanja ovog ugovora snosi __________ .

X. Ugovorne strane su suglasne da za sve odnose koji nisu uređeni ovim ugovorom vrijede odredbe relevantnih zakona.

 

Eventualne sporove ugovorne će strane rješavati sporazumom, a u slučaju nemogućnosti postizanja sporazumnog rješenja ugovara se nadležnost stvarno nadležnog suda u __________ .

XI. Ovaj ugovor zaključen je u četiri istovjetna i jednakovaljana primjerka, po dva za potrebe svake ugovorne strane.

Eventualne izmjene i dopune ovog ugovora smatrati će se pravovaljanima samo ako su sačinjene u pisanom obliku i priznate potpisom ugovornih strana.

XII. Ugovorne strane bezuvjetno izjavljuju da ovaj ugovor sadržava i predstavlja njihovu stvarnu volju te ga kao takvog vlastoručno potpisuju.

U __________ , dana __________ g.

 

ugovorne strane:

 

________________________________________________________

 

__________ s jedne strane

i

Udruga lađara __________ , po zastupniku _________, s druge strane zaključili su dana ___________. sljedeći

 

UGOVOR O POSLOVNOJ SURADNJI

 

I. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da imaju interes za:

 

- zajedničku promociju manifestacije Maratona lađa, kao i drugih manifestacija vezanih za Maraton lađa i tradicijski način života u Neretvi

- popularizaciju prethodno navedenih manifestacija kroz pjesmu i glazbu,

- korištenje referenci, iskustava i poslovnih veza obje ugovorne strane,

II. Ugovorne strane suglasno zaključuju da _________ ustupa pravo tiskanja muzičkog i drugog materijala poznatog kao „_________“, autora i vlasnika ________, koji će se isključivo koristiti u promotivne svrhe i to u roku 1 (jedne) godine od dana potpisivanja ovog ugovora s tim da istekom navedenog roka ovaj ugovor prestaje važiti.

Istekom roka Udruga lađara _______ ne gubi pravo raspačavanja do tada tiskanih materijala iz prethodnog stavka u svrhu promocije.

_________ jamči Udruzi lađara ________ da je sav materijal koje stavlja na raspolaganje njegovo autorsko djelo i da se neće pojaviti osobe koje imaju svoja prava na navedenim materijalima ili koje bi osnovanim pravnim putem omele Udruga lađara _________ u tiskanju materijala koji su predmet ovog ugovora ili bi osnovano tražile naknadu štete zbog toga što imaju određena prava na tim materijalima.

III. Ugovorne strane su suglasne da će Udruga lađara _______ isplatiti ___________ na njegov žiro račun koji se vodi kod __________________________ iznos od 8.000,00 kuna u svrhu snimanja najmanje jedne pjesme i to sve u roku 8 (osam) dana od dana sklapanja ovog ugovora, a ukoliko u navedenom roku ne bude izvršena isplata __________ ima založno pravo na __________ po svom izboru te se ima namiriti iz prodaje ______ po tržišnoj vrijednosti.

IV. Stranke su suglasne da omot na CD-u i u eventualnim drugim medijima koji će sadržavati navedene materijala može dizajnirati sama Udruge s tim da je za krajnji dizajn dužna ishoditi suglasnost ________, odnosno uvažiti njegove sugestije, posebice glede navođenja autora i drugih osoba koje su sudjelovale u stvaranju materijala koji su predmet ovog ugovora.

V. Ukoliko Udruga bude htjela navoditi njezine sponzore na omote i promotivne materijale iz ovog ugovora, dužna je s ________ sklopiti o tome poseban ugovor, odnosno to ne može raditi bez suglasnosti __________.

VI. Ugovorne strane su suglasne da za sve odnose koji nisu uređeni ovim ugovorom vrijede odredbe važećih zakona.

Eventualne sporove ugovorne će strane obavezno rješavati sporazumom u duhu prijateljskih i pravednih odnosa, a u slučaju nemogućnosti postizanja sporazumnog rješenja na najmanje 2 sastanka ugovara se nadležnost Općinskog suda u Metkoviću.

VII. Ovaj ugovor zaključen je u četiri istovjetna i jednakovaljana primjerka, po dva za potrebe svake ugovorne strane.

Eventualne izmjene i dopune ovog ugovora smatrati će se pravovaljanima samo ako su sačinjene u pisanom obliku i priznate potpisom ugovornih strana.

VIII. Ugovorne strane bezuvjetno izjavljuju da ovaj ugovor sadržava i predstavlja njihovu stvarnu volju te ga kao takvog vlastoručno potpisuju.

 

Inače imate i na internetu primjeraka ugovora

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija