Jump to content

problemi s elektrom - molim pomoć, koja su moja prava


md_74

Preporučene objave

Živim u Zagrebu i od elektre sam dobila račun za struju za slijedećih 6 mjeseci po 350kn mjesečno. Stan je veličine 46 kvadrata, nas je dvoje koji dolazimo iza 8 s posla, ne kuhamo doma na struju ništa, ne grijemo se na struju, dakle nema osnove za takvu potrošnju.

Zvali smo žalbe u elektri i rekli su nam da smo prošle godine puno potrošili te da je cijena formirana na temelju prošlogodišnje potrošnje(cijena je do sada bila najviše 150 kn mjesečno) te da nam neće sniziti ratu.

Kada smo rekli da želimo da nam se provjeri da li nam je netko spojen na brojilo rekli su da to nije u njihovoj nadležnosti i da zovemo privatnog električara. Zanima me da li je moguće da brojila nisu u HEPovoj nadležnosti i vlasništvu, do sada sam bila uvjerena da ja po brojilu ne smijem dirati.

Zanima me postoji li kakav pravni put kojim ih mogu natjerati da mi dođu provjeriti i brojilo i priključak, jer jedino što su mi dali je broj telefona gdje mogu mjesečno prijavljivati stanje brojila.

Puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš tražiti da ti se raskine taj "ugovor" o akontacijskom plaćanju, no u tom slučaju plaćaš stvarnu potrošnju na način da mjesečno javljaš stanje brojila (možeš to elegantno učiniti i putem neta)i za to dobiješ uplatnicu.

 

Hepovci su ove godine umjesto obećanog (dr. Ivo) povećanja cijene struje od nekakvih 20% uredno povećali akontacijske rate za 70%.

 

Eto u mom slučaju, bez prevelikih problema uspio sam se dogovoriti za nekakvu realnu ratu (uz napomenu da su mi prvi obračun napravili temeljem nečeg što mi nitko nije znao objasniti), nakon ovakvih problema kakve sam opisuješ, no u budućnosti ti toplo preporučam da sam pratiš realnu mjesečnu potrošnju i to preko neta ukucaš stanje brojila i svoju šifru potrošača i za čas dobiješ stvarno stanje ili:

 

skupa tarifa puta 0,92 kn, jeftina puta 0,46 kuna plus jedno dvadest kuna nekakve izmišljene naknade......

 

Inače ugledali su se i na naše "prijatelje" ove kaj nas blokiraju zbog dvije livade (naše), pa su uveli i 24 kuna ak hoćeš izvanredni obračun, drugi puta. To otprilike izgleda ovak: dođeš na šalter i doneseš stanje brojila, preko puta sjedi lik i ukuca dva broja u terminal, veli ti stanje je takvo i takvo i to te košta 24 kune.

 

Da nije žalosno bilo bi ono drugo.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija