Jump to content

Nemam pravo na porodiljnu naknadu?


SanjaH

Preporučene objave

Trudnica sam. 06.01.2009 trebam roditi (sedmo dijete). Od 05.2006 primam porodiljni za 6. dijete. Danas sam se išla informirati kako ostvariti porodiljni za sljedeće dijete kad mi je rečeno da nemam pravo pošto nisam prijavljena na zavodu. Bila sam prijavljena do rođenja zadnjeg dijeteta kad su mi na zavodu rekli da više ne moram voditi evidenciju kod njih. Pošto sam se tek porodila i nisam imala namjere nači posao, na njihov prijedlog sam ukinula moju prijavu na zavodu (to je bilo 5.mj 2006). O novom zakonu nisam čula tek do danas. Niti na zavodu za zdravsveno niti na zavodu za zapošljavanje nisu znali kako da mi pomognu. Dali doista neću moći primati porodiljni ili postoji kakva iznimka u mojem slučaju? Molim za pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pričekaj još malo dok ne profunkcionira primjena tog novog zakona. U svakom slučaju podnesi zahtjev kao nezaposlena majka jerbo postoji mogućnost vezana uz tumačenje čl. 27. st. 3.:

 

Smatra se da nezaposleni roditelj ispunjava uvjet (to što te muči) ako je do prestanka njegova vođenja u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje došlo:

 

– radi ostvarenog primitka prema propisima o porezu na dohodak, na koji se obračunavaju doprinosi za obvezna osiguranja prema posebnim propisima,

– radi korištenja prava iz ovoga Zakona ???????.

 

btw, čestitam, sedmo dijete......nadam se da će biti sve u redu s rodiljnim. U tvom slučaju ne samo da treba široooooko tumačiti odredbe u tvoju korist, već treba i zažmiriti na oba oka....pa sam optimist i smatram da bi prema ovom gore trebala ostvariti pravo koje ti pripada

 

sretno....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija