Jump to content

Umirovljenje HRVI, čl.6 ??


ivano

Preporučene objave

Djelatna sam vojna osoba, HRVI 30 % (2 puta privremeno, a sada je otišao prijedlog za trajno), upućen predmet za ocjenu zdravstvene sposobnosti na prvostupanjsku zdravstvenu komisiju MORH-a.

Usprkos tome iz MORH-a me žele krajem godine umiroviti po članku 6.(starosna mirovina)

Imaju li na to pravo? Šta učiniti ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu ga umiroviti unatoč njegovom protivljenju po članku 6,ali to mora ministar donijeti rješenje...28.ožujka.2008. stupio na snagu novi zakon.-Zakon o izmjenama i dopuni zakona o pravima djelatnih vojnih osoba,policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba.

Za starosnu mirovinu je sada članak 4.stavak 1.Osiguranik ima pravo na starosnu mirovinu kada navrši 65 godina i 15 godina mirovinskog staža...to se još umanjuje,ali se primjenjuje s danom ulaska RH u EU.Po članku 6. Na temelju rješenja nadležnog ministra,osobi koja ima 20 godina radnog staža osiguranja a za koju se u odgovarajućem postupku utvrdi nemogućnost daljnjeg profesionalnog razvoja služba može prestati s pravom na invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad ili ozljede na radu.

Zavisi dali mu odgovara profesionalna ili opća mirovina to je individualana odluka svako je zna najbolje za sebe, dali misli nešto raditi poslije umirovljenja ili ne...Postupci su različiti za njh dvije...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija