Jump to content

pomoć čl.317. i kazna POMOĆ HITNO


pleja

Preporučene objave

Nakon dolaska s broda sam se sa društvom napio(za dobra stara vremena), i kad smo se vraćali kući zausavila nas jepolicija i legitimirala. Ne sjećam se što se desilo jer sam bio pijan. Kasnije su mi u policiji nakon "tretmana" rekli da sam pokušao, ali nisam uspio, udariti policajca na dužnosti. Kako se ja ničeg ne sjećam, osim što me sada svugdje boli od "tretmana", dobio sam optužni prijedlog državnog branitelja sa preijedlogom osude na zatvor u trajanju od 8 mjeseci.

Trebam uskoro otići na brod, a ako me osude gubim posao, pa mi HITNO treba savjet kako da se branim. Jel ima neka mogućnost uvjetne kazne??? HELP HITNO

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pripremite se na loše vijesti... Jedan moj znanac policajac je isto tako imao epizodu na dužnosti kad ga je građanin pokušao udariti, lagano ga je i dotaknuo po licu, bez ozljeda samo sa ispalom šapkom… Policajca su bila dva i savladali su ga, vezali i priveli u stanicu. Nakon kriminalističke obrade završio je u pritvoru mjesec dana. Epilog je 11 mjeseci zatvora, nepravomoćno. Međutim, važno je za istaknuti da mu je policajac čak svojim svjedočenjem išao na ruku, ali nije mu baš pomoglo… Ako si smijem uzeti slobodu da vas savjetujem, što prije potražite odvjetnika za kazneno pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako se ne sjećate što se dogodilo, onda Vam je i teže pomoći. No šanse za uvjetnu ima, ali bi se trebali znati detalji slučaja. Vi ste pak sasvim suhoparno i skraćeno prepričali događaj, a temeljem toga se ne može utvrditi gotovo ništa.

 

Jedan od prvih koraka je isplata štete oštećenom policajacu i isprika istom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prepričao sam ono što su mi rekli policajci, i obo što stoji u optužnom prijedlogu pravobraniteljstva. Rasprava je za 10-tak dana.

Savjetovao sam se sa odvjetnikom koji je rekao da je naefikasnije ići na nagodbu sa pravobranitelje prije ročišta, sa prijedlogom priznanja krivnje u zamjenu za uvjetnu osudu. Ako priznam da sam kriv mogu li me onda goniti po privatnoj tužbi oštećen policajac. Napominjem da je po optužnom prijedlogu bio pokušaj a ne izvršenje djela. Dakle nema povreda.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako povreda nema, to je dobra vijest.

 

Policajac Vas može privatno tužiti, ali u praksi to ne rade.

 

Kako rekoh, nagodba s policajcem je već "90%" uvjetne (ako niste kažnjavani za isto ili slično djelo).

 

Odšteta koju bi policajac mogao dobiti ne prelazi par tisuća kuna (možda čak ni stotina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija