Jump to content

Kako do otkaza??


Leo26

Preporučene objave

Postovani molim pomoc,

 

Zaposlen sam u d.O.o. u kojem nisam primio placu vec 6 mjeseci. Nakon sto se poprilicno zaduzio kod drzave, vjerovnika i nas djelatnika nas direktor je jednostavno pobjegao u inozemstvo i vec par mjeseci nitko ne moze do njega, iskljucio je mobitele i nitko ne zna gdje se nalazi.

Ono sto mene zanima je kako ja mogu raskinuti taj ugovor o radu kako bi se mogao prijaviti na zavod za zaposljavanje i dobivati naknadu.Inace imam pristup pecatu firme i radnim knjizicama, ali ne znam mogu li(smijem li) ista napraviti bez njegovoga ovlastenog potpisa??(npr. da ja sastavim otkaz ugovora o radu, ovjerim i potpisem se umjesto njega)

Recite mi koliko tu moze pomoci prijava inspektoratu rada i dali mi oni mogu izdati ikakvo rjesenje o raskidu tog ugovora (otkazu)kako bi se mogao prijaviti na zavod???

Inace firma je prezaduzena i nema nista u svom vlasnistvu.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne smiješ ništa potpisivati umjesto nikoga, to je krivično djelo. Ne možeš dati otkaz jer onda nemaš prava na naknadu. Probaj se obratiti inspektoru. Ako imaš isplatne liste onda možeš utjerati potraživanje putem suda jer imaju snagu ovršnog dokumenta,a ako nemaš prijavi ga pisanim putem inspektoratu za neizdavanje istih. Ja bih tako krenula-drugi način ne vidim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s 3x da date izvanredni otkaz uzrokovan ponašanjem poslodavca( neisplata plaće 6 mjeseci je više nego dobar razlog za to, pa još čovjek i pobjegao..)i tada preko hzz imate pravo na naknadu, ali mislim da vam još na zavodu traže potvrdu da plaća nije isplaćena a to zatražite u računovodstvu, financijskoj službi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija