Jump to content

spis na provedbi???


FIDUCIA

Preporučene objave

Moj otac kupio je garsonjeru 3.7.2008., ali do danas ne možemo dobiti vlasnički list. To je sva naša imovina, a agentica nas je izvarala i ne želi se niti javiti na telefon kad je zovemo. To je priča o neprofesionalnim i beskrupuloznim agencijama i agentici kojoj smo platili 15000 kuna, a da nije niti jedan račun prevela na nas od prijašnje vlasnice. Postupak se vodi na Sudu u Zagrebu pod brojem Z-41632/2008, a provedbu očito spriječavaju dva spisa Z-73978/07 i Z-40054/08. Ovaj Z-40054 je stavljen dan nakon naše kupoprodaje, ali što možemo kad je agentica tek 11.7.2008. odnijela papire u gruntovnicu. Sve smo strahove pretpili dok taj nije odbijen, noćima nismo spavali, jer je to bila zabrana kupoprodaje stanova u toj zgradi. Ali sada ostaje spis Z-73978/07. Ja, kao pravnica, ipak ne razumijem o čemu je taj spis i zašto moramo i dokle i s kakvim ishodom čekati provedbu spisa iz 2007. godine. Kada samo kupovali stan, taj spis nije bio naveden u zk. izvatku kao nikakva plomba ili nešto slično i to dan uoči kupoprodaje 2.7.2008. Otkud se stvorio taj spis i što je to i hoćemo li mi, tj. moj otac ikada dobiti vlasnički list za tu garsonjeru? Molim nekoga od kolega da pogleda u e-zemljišnje knjige, ako ovdje nisam dobro objasnila, i pomogne mi što da učinim? Da smo mi znali i vidjeli da moramo čekati taj spis iz 2007. godine, mi ne bismo kupili taj stan. Niti ne znamo što čekamo. I što da napravim da razglasim o kakvoj se agenciji radi? Da nije odbijena ova zabrana otuđenja stanova stavljena dan nakon kupoprodaje, ne bismo imali ni osnova za tužbu, jer ona nije isti dan odnijela papire, nego tek 11.7.2008. Ne bismo nikada dobili vlasnički list. Hoćemo li ga ipak dobiti kada se čeka ovaj neizvjesni iz 2007. godine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nitko Vam to sigurno neće pogledati u Zemljišne knjige (E-izvadak) bez da zna česticu.

 

Za znati o čemu se radi treba pogledati spis, jer stvarno nema dovoljno informacijao čemu se radi.

 

Otiđite u agenciju i zatražite uvid u Vaš spis, a po potrebi angažirajte odvjetnika koji će Vas eventualno zastupati i prema agenciji i u ZK postupku

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Je li realno moguće da agencija nije znala da naš stan broj 9 čeka na provedbu stan broj 7 u istoj zgradi i to godinu i pol, jer nije bila uredna dostava, tj, vlasnik stana 7 nije podigao svoje pismeno, a sud mu ga nije mogao dostaviti, jer je promijenio adresu? Ja sam sigurna da je agencija znala da spis iz 2007. godine koči provedbu našeg spisa, ali nam je to u dogovoru s prijašnjom vlasnicom, zatajila i prodala stan neurednih papira, a ugovorom se prema nama obvezala da su papiri čisti. I nama pokazala očito falsficirani izvadak iz zemljišnjih knjiga, jer u izvatku bi trebala pisati zabilješka da čeka provedbu spisa iz 2007. godine, makar je za drugi stan, ali u istoj zgradi. Ili možda ne bi? Radi se o agenciji Cro-invest na Trešnjevci, nakon što smo kupili stan vlasnica agencije više nam se nije htjela niti javiti na telefon, i tako već pola godine. Majka mi je teški srčani bolesnik, otac je 4 puta operirao tumore na crijevima, a ja imam tumor na mozgu i nije imao tko otići u agenciju i svađati se tamo, jer bi samo bila potrebna hitna pomoć za mamu ili mene. Na kraju je moj otac preuzeo rješavanje predmeta, po telefonskom imeniku smo tražili osobu koja je trebala preuzeti svoje pismeno, i hvala Bogu, broj fiksnog telefona bio je prijavljen na tu osobu, pa smo je nakon silnog telefoniranja, našli i dobili. A mi smo 2000 eura platili agenciji samo da nas prevari! Tko je nadležan za izdavanje dozvole za bavljenje poslom tih agencija i jesu li uvedena testiranja za agente, što je bilo najavljivano po novinama? Želim prijaviti tu agenciju inspekciji!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija