Jump to content

ptsp i apnea


frabrne

Preporučene objave

mada nije direktno pravni problem ali bih molio kolege koji su imali slicne probleme da mi napisu svoja iskustva, djelatni sam pripadnik mup-a od 03.1991.g. sve do ove godine nisam bio na duzim bolovanjima, u petom mjesecu ove godine tijekom pretraga za apneu dijagnosticiran mi je i PTSP. kod nasih lijecnika je uvrijezeno misljenje da je glavni uzrocnik apnee debljina i neke druge fizicke predispozicije ali ne i PTSP jer kod nas nije provedena nijedna studija o povezanosti te dvije bolesti. pregledavajuci malo americke forume i druge stranice vezane uz PTSD nasao sam masu stranica gdje oni direktno povezuju te dvije bolesti, tj. apneu kao sekundarnu posljedicu PTSP-a. zanima na koji nacin taj njihov stav dokazati i kod nas, ovo ne mislim samo na apneu vec i druge bolesti npr. kako je vec postavljeno i za dijabetes , kome se obratiti i na koji nacin. hvala i sve najbolje u novoj godini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moj savjet bio bi da ako smatraš da nisi više radno sposoban konzultiraš pravnu službu UHVDR u mjestu stanovanja a po pitanju povezanosti te dvije bolesti traži gdje možeš njjeftinije doći do drugog mišljenja lječničke struke navrati u podružnicu HHZO možda tamo znadu tko radi takove nalaze vjerujem da si upučen da češ pravo na HRVI teško ostvariti po osnovi PTSP jer rok je prošao za pokretanje postupka ? sa tim drugim mišljenjem ako ga uspiješ isposlovati (američko ti je jako skupo i neznam dali bi ovi naši priznali) ima bih izglede ako ti zabrane rad u službi na vojnu mirovinu u jednom djelu :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo za hrvi znam, a pitanje sam postavio zbog toga jer sam bio na bolovanju od polovice travnja 2008. zbog apnee, s jednomjesecnim prekidom bolovanja nakon sto sam rijesio apneu (kolovoz) ali je odlaskom na posao doslo do pogorsanja stanja te sam od devetog mjeseca opet na bolovanju ovaj put zbog ptsp-a, a kako jos uvijek nisam ostvario pravo na sto posto naknade place, jer nije ni podnesen zahtjev (u dogovoru s lijecnikom to ce biti napravljeno nakon ovih praznika). povezivanjem apnee i ptsp-a tj. da je apnea nastala kao sekundarna posljedica ptsp-a ostvario bih pravo na povrat i za ovaj prvio dio bolovanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija