Jump to content

Menadzerski ugovor


oktagon

Preporučene objave

Zamislite ovu situaciju.Zakljucen je menadzerski ugovor između firme "X" d.O.o. koja je većinski vlasnik firme "Y" d.d.Tim ugovorom osoba "A" postavlja se na mjesto direktora firme "Y" d.d.U navedenom ugovoru firma "X" d.O.o. se obavezuje osobi "A" isplatit preko firme "Y" d.d. stimulaciju po ucinku, odnosno poslovanju firme.

Nakon par godina osoba "A" zaključuje sporazum o raskidu menadzerskog ugovora sa firmom "Y" d.d., kojim sporazumom firma "Y" d.d. priznaje dug za stimulaciju za period od dvije godine te se obavezuje da će isti do određenog roka isplatiti.

Naravno, nakon proteka određenog vremena niko ne plati dugovani iznos stimulacije osobi "A", koja se odluci pokrenuti tužbu.

Pitanje je koga tužiti u ovom slucaju, firmu "X" d.O.o. kao ugovornu stranu iz glavnog ugovora ili firmu "Y" d.d. kod koje je radila osoba "A" i koja je potpisala navedeni sporazum ili mozda i jednu i drugu ali po kojem osnovu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija