Jump to content

poticanje na samoubojstvo


volumen

Preporučene objave

moja sogorica je (u sto ja sumnjam i ostatak obitelji )potakla mog pokojnog brata na samoubojstvo i ja sam to nakon 12 godina prijavio na policiju.kakav je postupak u dokazivanju njene krivice ?postoje ljecnicki dokumenti gdje je ona njega prije 15 godina (najvjerovatnije je bila pijana)

napala sjekirom te mu zadala oko 3-5 opasnih udaraca po glavi gdje on vise nikada nije bio normalan.danas ta ista sogorica

uziva u nasljedstvu moga brata i pritom jos dobiva njegovu mirovinu te se okomila koristeci djecu na moju majku (njenu svekrvu)molio bi za savjet da cekamo da policija obavi istragu ili da pokrenemo privat tuzbu

HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

petpetica je napisao:

Zastara se prekida kad počinitelj počini isto tako teško ili teže kazneno djelo.

 

Može li stručno pojašnjenje članka 23. st. 5. (Zastara izvršenja kazne i primjene sigurnosnih mjera nastupa u svakom slučaju kad protekne dvaput onoliko vremena koliko je prema zakonu određena zastara izvršenja ili primjene.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@Grizzly

 

Znate li za razliku između pojma pokretanja kaznenog progona i pojma izvršenja kazne i primjene sigurnosnih mjera?

 

Npr. KD iz čl. 272. st. 4. prometna nesreća sa smrtnim posljedicama, zastara pokretanja kaznenog postupka je 10 godina, a zastara izvršenja sankcije 20 godina.

 

Zastara za pokretanje kaznenog progona (u gornjem slučaju od 10 godina) se prekida kad počinitelj počini isto tako teško ili teže kazneno djelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čitam sa nerazumijevanjem. Mea culpa...

 

Može li usput jedno pitanje??? 1995. otac krivotvori izjavu (na ostavinskoj raspravi povodom smrti njegove majke) da se njegova kćer koja je navedena u testamentu kao nasljednica, u korist oca odriče svog dijela nasljedstva. Kćer za to saznaje 2008. kada i podnosi prijavu državnom odvjetništvu, koje istu odbacuje zbog zastare. Međutim, kćer ima saznanja da otac sustavno krivotvori potpise na raznim službenim dokumentima, sad me zanima vrijedi li tu to da se zastara prekida kad počinitelj počini isto tako teško ili teže kazneno djelo?

 

Ispričavam se što koristim tuđi post za ovo pitanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija